Route 12-13 jaar: UITDAGEN (donderdag)

Route 12-13 jaar: UITDAGEN (donderdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2021 17:00 - 19:00 Noorderbuitensingel 11 33 365,00

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Maak een soap, speel in een videoclip en gebruik je stem in een hoorspel. We sluiten het seizoen af met een voorstelling. 

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Het eerste lesblok legt de nadruk op het samenspelen met de ander. Je daagt je medespelers uit en verrast hierbij jezelf en elkaar.

In het tweede blok ga je een videoclip maken: hoe creëer je een spannend theatraal product, gebruikmakend van film, kostuums, beeld, licht en geluid? Ook ga je aan de slag met een hoorspel: hoe maak je een verhaal spannend, met enkel geluid? Uiteindelijk monteer je onder begeleiding van een theatermaker je eigen materiaal tot een theatervoorstelling, die opgevoerd wordt in ons eigen theater.

In aanloop naar het Jonge Harten Theaterfestival in november 2021 bezoeken we de voorstelling Trojan Wars in de Stadsschouwburg. Vervolgens gaan we samen in één dag een eigen presentatie maken, geïnspireerd op deze voorstelling. En het mooie is: die spelen we voor elkaar op bijzondere plekken in de schouwburg. In de serre, in het theatercafé, of....

Bosse Beckers

Gerda Schepers

Erin Stel

Aike Vogelzang

Bosse Beckers houdt van verhalen vertellen. Tijdens zijn lessen geeft hij zijn leerlingen veel vertrouwen, zodat ze zich vrij voelen en durven te experimenteren, fysiek en met tekst.

Meer weten over Bosse en de cursussen die hij geeft?

Gerda Schepers combineert het allemaal in haar lessen: haar liefde voor kleding, verkleden, andere culturen en theater. Ze houdt ervan om samen met haar cursisten te zoeken naar inspiratie, van elkaar te leren en te experimenteren met verrassende materialen.

Meer weten over Gerda en de cursussen die zij geeft?

In de lessen van Erin Stel staat onderzoek centraal. Kijken, luisteren, vragen stellen, uitzoeken hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander denkt en voelt. En vervolgens bedenken hoe je dat kunt verbeelden.

Meer weten over Erin en de cursussen die zij geeft?

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld