Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN

Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN (voorjaar)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 mrt 2021 16:30 - 18:30 maandag Noorderbuitensingel 11 16 177,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Hoe bouw je een scène op? Hoe maak je een scène spannend, zonder tekst? We beginnen de route EXPERIMENTEREN met een blok basistechnieken. Een blok met veel improvisatie en samenspel, waarin jij als speler centraal staat. 

Vervolgens gaan we samen spelen, creëren en monteren. Samen met een theatermaker ga je theater maken en leer je een voorstelling in elkaar te ‘monteren’ tot een theatraal geheel. Je maakt een voorstelling die speelt tijdens het jongerenweekend in ons eigen theater of als de omstandigheden het nog niet toelaten, werken we naar een andersoortige theatrale productie toe (wat dacht je van een voorstelling via zoom of een ramenexpositie?). Wij gaan door, doe jij mee?

Gideon da Silva

Rozan Vergeer

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik ben pas tevreden wanneer ik bij de leerlingen zie dat ze hebben geleerd dat dingen leren leuk kan zijn.

Trots op!

Ik ben trots op alle leerlingen bij VRIJDAG!

Favorieten

Een groot voorbeeld heb ik niet. Ik heb zelfs geen favoriete kunstenaar. Ik hou meer van de afwisseling. Zoals ik altijd tegen de improvisatie-theater leerlingen zeg: context! Het juiste plaatje bij de juiste situatie.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

https://www.gtjdasilva.com/

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog maar een paar jaar geleden zat ik zelf met ontzettend veel plezier op de Jeugdtheaterschool. Een onvergetelijke tijd, en nu ben ik terug als docent. Het is echt genieten om mijn passie voor het theater over te mogen dragen. Ook mag ik dit jaar een van de twee productiegroepen van de Jeugdtheaterschool regisseren. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ik stuur de leerlingen aan om hun doel op toneel actief na te streven. Wat wil je personage? Wat kan je allemaal doen om dat doel te bereiken? Denken in de rol, niet over de rol.

Trots op!

Ik ben trots op mijn afstudeervoorstelling die ik vorig jaar heb gemaakt; ‘Wees ons Genadig’ van Alex van Warmerdam. Ik wil heel graag nog veel meer van dat soort voorstellingen maken, feest!

Favorieten

Groot bewondering heb ik voor mimegroepen als Bambie of Golden Palace. Non-verbaal zo communiceren dat er bijna geen woorden voor nodig zijn, heel spannend om naar te kijken. Maar ook stukken of films van Alex van Warmerdam ben ik erg fan van, absurde stukken realistisch gespeeld.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Zelf speel ik in een educatieve voorstelling bij Theater de Steeg. Ook ben ik docent op de MBO opleiding Kunst en Multimedia. Daar begeleid ik projecten en geef ik spellessen. Daarnaast werk ik af en toe als trainingsactrice voor de politie, agressietrainingen en in de zorg.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld