14-15 Experimenteren.jpg
Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN vanaf januari

Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN (voorjaar)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 feb 2021 16:30 - 18:30 maandag Noorderbuitensingel 11 16 177,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Hoe bouw je een scene op? Hoe maak je een scene spannend, zonder tekst? We beginnen de route EXPERIMENTEREN met een blok basistechnieken. Een blok met veel improvisatie en samenspel, waarin jij als speler centraal staat. 

In aanloop naar het Jonge Harten Festival in november 2020 werken we nauw samen met een gerenommeerde theatermaker van Jonge Harten. We bezoeken samen een voorstelling, gaan in gesprek met de makers om vervolgens zelf te maken. Het resultaat is te zien tijdens het festival op een bijzondere locatie in de binnenstad.

Vervolgens gaan we EXPERIMENTEREN met verschillende speelstijlen! Met een zelfde scene als uitgangspunt, werken we iedere week vanuit een andere speelstijl. Welke stijl past bij jou? Is dat bijvoorbeeld soap, het absurdisme of juist meer het realistische theater?  In de tweede helft van het jaar wordt er aan de hand van een met elkaar uitgekozen speelstijl een voorstelling gemaakt. Deze wordt gespeeld in het jongerenweekend van VRIJDAG: een weekend lang samen het theater induiken en spelen voor publiek!

Liever op een ander moment starten? Kies je cursus.

Gideon da Silva

Rozan Vergeer

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik ben pas tevreden wanneer ik bij de leerlingen zie dat ze hebben geleerd dat dingen leren leuk kan zijn.

Trots op!

Ik ben trots op alle leerlingen bij VRIJDAG!

Favorieten

Een groot voorbeeld heb ik niet. Ik heb zelfs geen favoriete kunstenaar. Ik hou meer van de afwisseling. Zoals ik altijd tegen de improvisatie-theater leerlingen zeg: context! Het juiste plaatje bij de juiste situatie.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

https://www.gtjdasilva.com/

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog maar een paar jaar geleden zat ik zelf met ontzettend veel plezier op de Jeugdtheaterschool. Een onvergetelijke tijd, en nu ben ik terug als docent. Het is echt genieten om mijn passie voor het theater over te mogen dragen. Ook mag ik dit jaar een van de twee productiegroepen van de Jeugdtheaterschool regisseren. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ik stuur de leerlingen aan om hun doel op toneel actief na te streven. Wat wil je personage? Wat kan je allemaal doen om dat doel te bereiken? Denken in de rol, niet over de rol.

Trots op!

Ik ben trots op mijn afstudeervoorstelling die ik vorig jaar heb gemaakt; ‘Wees ons Genadig’ van Alex van Warmerdam. Ik wil heel graag nog veel meer van dat soort voorstellingen maken, feest!

Favorieten

Groot bewondering heb ik voor mimegroepen als Bambie of Golden Palace. Non-verbaal zo communiceren dat er bijna geen woorden voor nodig zijn, heel spannend om naar te kijken. Maar ook stukken of films van Alex van Warmerdam ben ik erg fan van, absurde stukken realistisch gespeeld.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Zelf speel ik in een educatieve voorstelling bij Theater de Steeg. Ook ben ik docent op de MBO opleiding Kunst en Multimedia. Daar begeleid ik projecten en geef ik spellessen. Daarnaast werk ik af en toe als trainingsactrice voor de politie, agressietrainingen en in de zorg.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld