Route 16-20 jaar: MAKEN

Route 16-20 jaar: MAKEN

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2021 19:15 - 21:15 Noorderbuitensingel 11 32 354,00

Binnen deze route ervaar je wat theatermaken inhoudt. Je leert over verschillende speelstijlen, gaat op zoek naar theatraal materiaal en geeft dit vorm op de spelvloer.

Je 'ontwerpt' scènes en bent soms zelf de regisseur! Er wordt veel waarde gehecht aan eigen inbreng en initiatieven van de spelers. Bovendien leer je kritisch kijken naar jezelf en elkaar.

Onder leiding van een regisseur/theatermaker werk je in het tweede half jaar naar een voorstelling toe. De regisseur werkt dan met een vaste tekst (een theaterstuk) of er wordt een voorstelling gemaakt op basis van improvisatie en experiment.

Zoals ieder seizoen gaan we ook dit jaar een samenwerking aan met het Jonge Harten Theaterfestival. We bezoeken samen een voorstelling, gaan in gesprek met de makers, om vervolgens met hen aan de slag te gaan op de theatervloer. Het resultaat hiervan is te zien tijdens het festival.

Zen Roorda

Als theaterdocent is Zen Roorda nieuwsgierig naar de mens achter de speler. Elk individu heeft een eigen bouwwerk aan gedachten, gevoelens en gewaarwordingen. Samen met zijn cursisten onderzoekt hij hun kijk op het leven en hoe die op de vloer tot uiting kan worden gebracht.

Meer weten over Zen en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld