16-20 Maken.jpg
Route 16-20 jaar: MAKEN

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Wat is theatermaken? Hoe komt een voorstelling tot stand? Volg deze route en je ervaart het zelf!

Binnen de route MAKEN wordt er een appel gedaan op je eigen makerschap en werk je onder leiding regisseur Hannah de Vries toe naar een voorstelling.

Deze cursus bestaat uit 32 lessen en is opgedeeld in 2 blokken. In het eerste blok ontwikkel je vanuit een inspiratiebron (bijvoorbeeld een liedtekst, een foto of een filmscène) theatraal materiaal. Je speelt, maakt, regisseert, onderzoekt en leert kritisch kijken naar jezelf en de ander.

In het tweede blok maak je met z’n allen een theaterproductie. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. De regisseur laat zich graag inspireren door wat jíj te bieden hebt! 

In aanloop naar het Jonge Harten Festival in november 2020 werken we nauw samen met een gerenommeerde theatermaker van Jonge Harten. We bezoeken samen een voorstelling, gaan in gesprek met de makers om vervolgens zelf te maken. Het resultaat is te zien tijdens het festival op een bijzondere locatie in de binnenstad.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld