Fantaseren 4-6.jpg
fantaseren

Route 4-6 jaar: FANTASEREN

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 feb 2019 16:00 - 17:00 dinsdag Noorderbuitensingel 11 10 50,00

In deze leeftijdsfase staat de magische wereld centraal. De wereld waarin alles mogelijk is. In het spel is geen scheiding tussen fantasie en werkelijkheid, het kind en zijn spel zijn één. We gaan de vloer op en ontdekken hoe ver onze fantasie ons brengt, alles is mogelijk.  Je leert samenwerken en theatermaken ontdekt de leukste kanten van toneelspelen.

Ben je tussen de 4 en de 6 jaar en lijkt het je leuk om toneel te spelen en theater te maken? Dan is deze cursus van 10 lessen iets voor jou. 

We gaan dieren spelen, bewegen, dansen, muziek maken en toneelspelen.

Doe je mee?

Yvonne van Ginneken

Sara Scholten

Docent Theater

"Spelplezier is de sleutel tot succes!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Op de Jeugdtheaterschool zijn de leerlingen gemotiveerd om te leren, bijna niks is te gek voor ze, ze proberen graag dingen uit. Dat vind ik heerlijk, want ik ga graag met kinderen en jongeren op ontdekking.

Samen uitproberen of iets wel of niet werkt op toneel, dat doe ik het liefst met mijn leerlingen. Ik vind het mooi als een leerling zichzelf durft te laten zien op het podium of in mijn les, en als we samen hebben kunnen lachen of in ontroering zijn geraakt door een scène.

Trots op!

Natuurlijk ben ik trots op mijn leerlingen, maar vooral ook op alle voorstellingen die ik geregisseerd en gemaakt heb bij o.a. de Jeugdtheaterschool, Idiomotor en het Groninger Studenten Toneel waarmee ik ook prijzen heb gewonnen.

Favorieten

Ik haal inspiratie uit veel verschillende dingen, soms word ik geraakt door een hele fysieke voorstelling, soms door een regisseur, soms tekstueel. Filmregisseur Hitchcock blijft een favoriet van me, de manier waarop hij werkt met licht en muziek vind ik erg inspirerend.

Opleiding

NHL Docent theater Leeuwarden, PABO Stenden University en Master Kunsteducatie Hanzehogeschool Groningen.

Meer

Ik maak voorstellingen met verschillende groepen, van kinderen tot studenten en volwassenen. Daarnaast werk ik op de Pabo van de Hanzehogeschool als docent theater, dans en cultuureducatie.

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Bij VRIJDAG ben ik dit jaar reisleider van de route 6-7 jaar: Ontdekken! Daarnaast verzorg ik in verschillende routes verschillende stations zoals: vormgeving, filosofie en theatermaken. Ik zie vooral uit naar de blokken filosofie waarin we samen van alles om ons heen gaan onderzoeken. Kinderen mogen niet vaak meedoen aan het gesprek waarin wij grote vragen over de wereld proberen op te lossen. In dit station doen we dat juist wel. Van dat gesprek wordt ik blij. Dus instappen met die hap!

Trots op!

Ik ben trots op het nieuwe programma van het VRIJDAG theater. Daar hebben we met zijn allen op zitten zwoegen! Volgens mij staat er nu iets heel moois en gaat deze nieuwe manier van werken ons nog meer plezier en vrijheid opleveren.

Favorieten

Theatermakers die dat 'iets' doen wat mij raakt. Iets wat een onuitwisbare indruk achterlaat. Dit zijn voor mij bijvoorbeeld Boukje Sweigman en theatercollectief Swalbe. Hun beeldende, indringende manier van een gevoel of een verhaal brengen inspireert mij.

Opleiding

Docent theater opleiding aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Ik werk als ZZP'er bij verschillende instellingen en werk mee aan verschillende projecten, veel variatie dus! Zo werk ik als docent bij De Noorderlingen (vooropleiding theater) waar ik met de productiegroep de voorstelling 'De Jossen' heb gemaakt. Bij Het Houten Huis werk ik als project-educatie medewerker aan Het Houten Huis in de klas. Ook ben ik een van de cultuurprofessionals die meewerkt aan het project Cultuurprofs in het S(B)O. Een project waarin ik samen met een speciaalonderwijs-school een nieuwe leerlijn theater ga ontwikkelen.

https://sarascholten.com/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld