Eten met je ogen.jpg foto cursus jet.jpg

Schilderen met olieverf: Eten met je ogen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
11 dec 2019 13:30 - 16:00 woensdag Walstraat 34 4 93,00

Als je hartstochtelijk houdt van eten en alles wat daar mee te maken heeft, zou het schilderen van eten weleens een bijzondere ervaring kunnen zijn. Het vertalen van het eten naar een nieuwe werkelijkheid op je schilderij is een uitdaging, zoals ook het koken van een lekkere maaltijd dat kan zijn.

Welk verhaal vertelt die kippenpoot daar links in de hoek en welke rol speelt hij in de compositie? Hoe laat je dat prachtige brood de hoofdrol spelen in jouw schilderij? Welke ingrediënten combineer je, waar kies je voor en waarom?

In deze cursus gaan we schilderen wat jou aantrekt in eten en alles wat daarbij hoort. De aanwezige kookboeken kunnen daarbij een bron van inspiratie zijn en hopelijk wordt er veel over eten gepraat en ontstaan er nieuwe ‘recepten’ tijdens het schilderen.

Werken met olieverf

In deze cursus leer je de beginselen van het werken met olieverf. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe bouw je een schilderij in olieverf op? Wil je graag leren werken met olieverf maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben jij hier op de juiste plek!

De lessen zijn op 11 december, 18 december, 8 januari en 15 januari.

Jet van Oosten

Docent Schilderen

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om cursisten te laten zien wat hun kracht is. Het is keer op keer fijn te zien dat mensen na een cursus middag opgetogen naar huis gaan en zeggen dat ze zo lekker hebben geschilderd.

Trots op!

Ik ben trots als ik iets bereik wat meer is dan ik van te voren had kunnen bedenken.

Favorieten

Hedendaagse kunst vind ik boeiend als het 'vervreemdend' is en het je in eerste instantie op het verkeerde been zet (bv Wurm). De kunstenaar die ik misschien wel het meest bewonder is Morandi omdat zijn werk mij enorm ontroert zoals muziek dat eigenlijk vooral kan doen. Ik ben een groot bewonderaar van 'de eenvoud' en daar is hij een meester in.

Opleiding

ABK Miverva Groningen

http://www.jetvanoosten.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld