Schilderen: Toeval is te sturen!?

Schilderen: Toeval is te sturen!?

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 mrt 2021 09:15 - 11:45 vrijdag Walstraat 34 16 370,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Ontdek nieuwe ingangen in je werk! We bieden gevorderde cursisten handvatten om werk te vernieuwen.

Het gemeenschappelijke kader in deze cursus is de schilderkunst. Ook besteden we aandacht aan fotografie, tekenkunst, collage, ruimtelijk werk, textiel en installatie. Je werkt zelfstandig en experimenteert met de materialen en technieken die jij kiest. In dit proces word je intensief persoonlijk begeleid. Het is hierbij mogelijk om te werken aan de hand van een opdracht.

Het werk bespreken we zowel individueel als in de groep. Naast het praten over en kijken naar elkaars werk besteden we ook aandacht aan verwante kunstenaars door middel van boeken, film, internet en het bespreken van tentoonstellingen.

Coen Vunderink

Docent Schilderen

Toeval is te sturen!?

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat ik mijn enthousiasme voor de schilderkunst kan delen met cursisten. Door de ervaring die ik heb opgedaan vanuit mijn eigen praktijk probeer ik mijn cursisten verder te helpen in hun individuele proces. Ik ben tevreden nadat een cursus afgelopen is als de cursist nieuwe inzichten in zijn eigen werk heeft ontdekt.

Trots op!

Ik ben trots op de tentoonstelling ‘Toeval!?’ die ik in 2013 samen met mijn cursisten heb gemaakt in de Basement aan de Walstraat. Dit was een zeer gevarieerde tentoonstelling met kwalitatief hoogstaand werk. In mijn eigen praktijk ben ik trots op mijn deelname aan een groepstentoonstelling ‘Everything’s alright forever’ in Londen bij de gerenommeerde galerie ‘Paradise Row’ in 2012 en mijn drietal nominaties voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in 2007, 2012 en 2013.

Favorieten

Kunstenaars die ik goed vind en waardoor ik geïnspireerd word zijn o.a. Sterling Ruby, Rachel Harrison, Paul Thek en Marlene Dumas. 

Opleiding

De Ateliers Amsterdam, 2011 en Academie Minerva, Groningen, 2007.

Meer

Ik ben actief als beeldend kunstenaar. Ik maak schilderijen, sculpturen en installaties. Ik heb een eigen atelier in Haren en werk samen met galeries en kunstinitiatieven. Verder verzorg ik ‘workshops op maat’ voor verschillende doelgroepen in verschillende musea. Bijvoorbeeld ‘Klooien met kleerhangers’ in het Stedelijk Museum Amsterdam, 2012.

https://www.coenvunderink.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld