Schilderen voor beginners

Schilderen voor beginners

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
30 apr 2021 19:30 - 22:00 vrijdag Walstraat 34 8 195,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Wat kun jij bereiken in een schilderij? En hoe start je daar nu eigenlijk mee? Deze basiscursus biedt je een aantal technieken om het schilderen te ontdekken en te verkennen.

Het gebruik van kleur & compositie loopt als een rode draad door de lessen. En hoe combineer je die twee tot een interessante mix die je voor ogen had maar ook verrast? Ook tal van basistechnieken komen in de lessen aan bod.

Schilderen naar de werkelijkheid, naar aanleiding van een stilleven of voorbeeld, zal het startpunt van de cursus zijn. Gedurende de cursus kan dit ook leiden tot een meer non-figuratieve benadering.

Samen ontdek je in deze cursus de eindeloze mogelijkheden van het schilderen, en trap je het weekend af met een fijne en inspirerende vrijdagavond!

Hans Hoekstra

Painting teacher

"Fail again, fail better"

Teaching at VRIJDAG

The experience of sharing a studio and experimenting together with the possibilities of painting is very inspiring to me. I am happy to share some of my own insights and create the conditions for the course members to leave their comfort zone and explore new possibilities.

Proud of!

That art keeps proving that it wants to be made.

Favorites

My favorite artist is Henri Matisse.

Education

Kunstacademie Minerva en De Ateliers, Amsterdam

More

My art practice consists of painting and drawing. In my work I depict humans in the everyday world, sitting on sofas or armchairs, relaxing on beds, making drawings or gazing out the window.

https://www.hanshoekstra.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld