Opleiding Theaterregie Ben Smit.jpg

Selectieweekend Theaterschool volwassenen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2019 10:00 - 19:00 zaterdag Noorderbuitensingel 11 1 75,00

Om te worden toegelaten tot de leerroute van de Theaterschool Volwassenen dien je auditie te doen tijdens het Selectieweekend. Tijdens dit weekend krijg je les van verschillende vakdocenten die ook in het eerste jaar van de Theaterschool lesgeven. Je sluit de selectieronde af met een motivatiegesprek met een van de docenten en/of programmeur Maartje Ghijsen.

Het Selectieweekend vindt plaats op vrijdag 13 september (19.30 - 22.00 uur) en zaterdag 14 september (10.00 - 19.00 uur). De lessen zijn op vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag. Het motivatiegesprek is zaterdagavond. Iedereen is welkom, spelervaring is niet noodzakelijk!

Aan de hand van wat je laat zien in de lessen en wat er uit het gesprek komt, kijken we of je direct mag instromen in het eerste jaar van de leerroute. Het programma van de Theaterschool Volwassenen biedt spelontwikkeling van hoge kwaliteit. Op maandag 17 september start de eerste les.

Docenten

 • Beweging: T.J. da Silva, vrijdag 13 september
 • Spelen met tekst: Zen Roorda, zaterdag 14 september
 • Elementair spel: Nina van der Woude, zaterdag 14 september
 • Theatermaken: Maartje Ghijsen, zaterdag 14 september
 • Motivatiegesprekken: Maartje Ghijsen en Nina van der Woude

Maartje Ghijsen

Zen Roorda

Gideon da Silva

Nina van der Woude

Docent Theater & Programmeur Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Zowel in mijn lessen als in de voorstellingen die ik maak, staat engagement van de speler centraal. Ik werk vaak vanuit een thema of repertoiretekst waarin ik elke keer opnieuw de eigenheid en inbreng van de spelers probeer om te zetten in betrokken en inventief spel. Het uiteindelijke aandeel dat iemand in het stuk heeft, wordt bepaald door zijn eigen niveau en talent.

Graag werk ik met verschillende disciplines omdat dit nog meer mogelijkheden biedt om spelers op hun eigen kwaliteit en talenten aan te spreken. Beweging, muziek, dans, tekst, ruimtegebruik, maar ook techniek, grime, kostuums en decor zijn vormen waarbinnen ik spelers aanspreek en train. Binnen al deze disciplines ben ik op zoek naar verbeelding, fantasie, nieuwsgierigheid, overtuiging en passie van elke individuele speler. Waar loopt iemand warm voor, is de vraag die ik mezelf altijd stel als ik aan het werk ben. Zo hoop ik een ontroerende en persoonlijke voorstelling te creëren die iets vertelt over het hier en nu. Daarvoor moet je over je eigen schaamte heen stappen en is zelfspot een voorwaarde!

Trots op!

Ik ben 11 jaar artistiek leider van De City Speelt geweest, een theater en productiehuis in Weesp waarmee we op locatie en in het theater voorstellingen maken. Daarnaast werk ik al meer dan 10 jaar bij Toneelgroep Amsterdam (TA) waar ik regelmatig juniorproducties regisseer, workshops geef en educatiemateriaal ontwikkel.

Vlak na mijn afstuderen in 2006 heb ik met vier andere makers het Community theatergezelschap Theatergroep Slapelozen opgericht waarmee we in Amsterdam grootschalige community producties maken. Theater dat midden in de samenleving staat, waarin de gemeenschap meespeelt en verhalen vertelt die het vertrekpunt vormen voor de voorstelling. Het zijn gebeurtenissen; momenten van delen en uitwisselen en van contact waarin de grens tussen leven en kunst steeds opnieuw wordt bepaald.

Favorieten

 • Adelheid Roosen
 • Theatergroep Carver
 • Toneelspelersgezelschap STAN
 • Fernando Pessoa
 • Robert Wilson
 • Marina Abramovic

Opleiding

Bachelor Theaterdocent / theatermaker aan de Theaterschool in Amsterdam. Acteursopleiding De Trap, Amsterdam

http://www.maartjeghijsen.nl/

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om het universele persoonlijk te maken en het persoonlijke universeel.

Favorieten

Eric de Vroedt, Bo Burnham, Martin McDonagh

Opleiding

Docent Theater - NHL

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik ben pas tevreden wanneer ik bij de leerlingen zie dat ze hebben geleerd dat dingen leren leuk kan zijn.

Trots op!

Ik ben trots op alle leerlingen bij VRIJDAG!

Favorieten

Een groot voorbeeld heb ik niet. Ik heb zelfs geen favoriete kunstenaar. Ik hou meer van de afwisseling. Zoals ik altijd tegen de improvisatie-theater leerlingen zeg: context! Het juiste plaatje bij de juiste situatie.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

https://www.gtjdasilva.com/

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Theater is de ultieme manier om het leven te weerspiegelen. Ik streef in mijn lessen naar spelplezier en bewustzijn op het toneel.

Trots op!

Ik ben trots wanneer een project iets teweeg brengt bij zowel het publiek als de speler, wanneer ze geraakt zijn of het ze aan het denken zet. Een project is voor mij nooit af maar altijd in ontwikkeling.

Favorieten

Alle kunstenaars die werken vanuit een groot innerlijk belang.

Opleiding

Toneelschool Arnhem

Meer

Ik ben actrice en werk als zzp'er. Daarnaast ben ik zangeres van de band Okkernoot.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • Cursussen, routes, workshops en meer
 • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
 • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld