Selectieweekend Theaterschool volwassenen

Selectieweekend Theaterschool volwassenen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 sep 2020 10:00 - 19:00 zaterdag Noorderbuitensingel 11 1 75,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

De drie lessen in dit selectieweekend geven je een goed inkijkje in het programma van het eerste jaar van de Theaterschool voor Volwassenen (TSV).

Het selectieweekend is eigenlijk een speelweekend. Je krijgt namelijk drie lessen van elk zo’n drie uur in één weekend. De selectie gaat om twee dingen: voor jou is het een goede manier om te onderzoeken of de opleiding iets voor jou is; voor ons is het een goede gelegenheid om in te schatten of je goed binnen het eerste jaar van de TSV pastHet selectieweekend is op vrijdag 4 en zaterdag 5 september. Wanneer je je aanmeld, meld je je automatisch voor beide dagen aan.

Programma

Vrijdag 4 september 

  • 19.30 - 22.00 uur: Joke Holwerda (Beweging)

Zaterdag 5 september 

  • 10.00 - 13.00 uur: Zen Roorda (Tekst)
  • 13.30 - 16.30 uur: Nina van der Woude (Spel)
  • 16.30 uur: Kijken naar presentaties TSV jaar 2, 3 en 4
  • 17.00 - 19.00 uur: Individuele gesprekken met docenten + borrel

Beweging 

Je krijgt vrijdagavond een bewegingsles, daarin werk je vanuit beweging, het woord zegt het al: wat kun je vanuit fysiek en vorm al vertellen en hoe werkt dat in een groep, wat kun je met een simpele beweging al vertellenKlinkt ingewikkeld, maar je hoeft er niet heel fit of lenig voor te zijn, makkelijke kleren helpen wel. 

Tekst 

Op zaterdagochtend krijg je een tekstles waarin je o.a. gaat experimenteren met tekst, subtekst, tekstbehandeling, non-tekst, stemgebruik, stiltes en mise-en-scènes.

Spel 

In de middag werk je in de spelles aan elementair spel: kijken, luisteren, besef van ruimte, wat doet een klein gebaar, wanneer zet je iets in… En nog veel meer.

Joke Holwerda

Zen Roorda

Nina van der Woude

Docent Theater

"Durven betekent heel even je greep te verliezen. Niet durven betekent je leven verliezen." - Kierkegaard

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik vaak bij spelers probeer te bereiken is het ontwikkelen van technische vaardigheden, met behoud van eigenheid, versterken van wat spelers al hebben. Dus het versterken en ontwikkelen van het zeer persoonlijke. Ik ben tevreden als mensen met plezier op de vloer staan.

Trots op!

Heel recent 'Risjaar Modderfokker den Derde' omdat alles prachtig samenviel: kostuums, decor, muziek, regie en waanzinnig spel door jongeren van de toneelvereniging Eloquentia.

Favorieten

Alex Taylor, meisnerdocent, de beste docent waar ik ooit les van heb gehad; scherp, enorm veilig, maar toch extreem kritisch en onverbiddelijk. Zeer inspirerend. Regisseurs als Theu Boermans (tekstbehandeling, hoe hij zijn grote, monumentale voorstellingen aanpakte - ik was een tijdje zijn regie-assistent) en Gerardjan Rijnders (prachtige montagevoorstellingen met schitterende teksten).

Opleiding

Regie-opleiding, Theaterwetenschappen, Meisnertraining, binnenkort AHK Docent Theateropleiding.

Meer

Nadenken over de inrichting van de Theateropleiding voor Volwassenen.

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om het universele persoonlijk te maken en het persoonlijke universeel.

Favorieten

Eric de Vroedt, Bo Burnham, Martin McDonagh

Opleiding

Docent Theater - NHL

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Theater is de ultieme manier om het leven te weerspiegelen. Ik streef in mijn lessen naar spelplezier en bewustzijn op het toneel.

Trots op!

Ik ben trots wanneer een project iets teweeg brengt bij zowel het publiek als de speler, wanneer ze geraakt zijn of het ze aan het denken zet. Een project is voor mij nooit af maar altijd in ontwikkeling.

Favorieten

Alle kunstenaars die werken vanuit een groot innerlijk belang.

Opleiding

Toneelschool Arnhem

Meer

Ik ben actrice en werk als zzp'er. Daarnaast ben ik zangeres van de band Okkernoot.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld