Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Songwriting introductie

Geannuleerd

Droom jij ervan om je eigen songs te schrijven maar heb je nog niet zoveel ervaring? Schrijf je al je eigen liedjes en wil je daarin doorgroeien? Volg dan Songwriting bij VRIJDAG!

Let op: Dit is een tweewekelijkse cursus, je hebt dus om de week les.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
15 nov. 2022 19:00 - 21:00 Dinsdag Sint Jansstraat 7 8 v.a. 100,- Geannuleerd

In deze cursus starten we met het schrijven van jouw eerst eigen song! Je wordt meegenomen in het gehele creatieve proces van songwriting. Leer meer over melodie, tekst en structuur. Laat je ook inspireren door de andere songwriters in de groep door naar elkaars voortgang te luisteren.

De cursus biedt op deze manier een fijne afwisseling van het delen van kennis en ervaring en persoonlijke begeleiding. Tijdens de sessies krijg je tussendoor veel tips voor het schrijven en luisteren a.d.h.v. bestaande hits en eigen ervaring. Aan het eind van de cursus mag jij - als je dat wilt - je song live aan vrienden en familie laten horen in de concertzaal van VRIJDAG!

Het spelen van een begeleidingsinstrument is handig maar niet noodzakelijk. Neem gerust je eigen gitaar mee. Werk je tijdens de sessies graag achter de piano? Laat en het ons weten zodat we de juiste ruimte voor jou kunnen reserveren.

Docenten

Harmen Ridderbos

Harmen Ridderbos is docent Songwriting bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Harmen? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Wereldmuziek

Maak kennis met muziek uit alle hoeken van de wereld en zing en musiceer gezellig mee!

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Orkest beleving

Voor iedereen die het leuk lijkt klassieke muziek te leren spelen is er nu de kans!

 • 12-21jr

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?