Stemvorming (start april)

Stemvorming

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
02 apr 2021 18:15 - 19:15 vrijdag Sint Jansstraat 7 8 90,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen snuffelen aan het klassiek zingen, om te kijken of het iets voor jou is. In een kleine groep doe je gezamenlijk inzingoefeningen.

Je leert wat over ademhaling en klankvorming. We zingen eenvoudige (meerstemmige) liedjes en canons. In de loop van de cursus ontdek je wat je stemsoort is (sopraan, alt, tenor, bas) en ervaar je hoe het is om te (durven) zingen samen met anderen of misschien wel alleen.

Je kunt je vragen kwijt over je eigen stemmogelijkheden en je kunt je oriënteren of je verder zou willen gaan met zangles of misschien in een koor wilt gaan zingen.

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Marian van der Heide

Docent Zang Klassiek

"Zingen maakt je gelukkig!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan les geven bij VRIJDAG vind ik het contact met de leerlingen, met al hun verschillen en niveaus. Daarnaast vind ik het leuk om met gevorderde leerlingen aan repertoire te werken, zoals bijvoorbeeld in de Interpretatieklas. Ik wordt er blij van als mensen door mijn lessen zo vrij en gemakkelijk mogelijk en met veel plezier zingen.

Trots op!

Trots ben ik als ik samen met een leerling een wezenlijke verandering heb kunnen bewerkstelligen in het stemgebruik. Dan is er iets uitgewisseld dat verder gaat dan het zingen van ‘de noten’. 

Favorieten

Favoriete zangers of zangeressen en muziekstukken heb ik wel, maar deze verschillen per periode. 

Opleiding

In 1990 behaalde ik op het conservatorium het diploma Docerend en Uitvoerend Musicus voor Zang Klassiek. Aansluitend heb ik lessen gevolgd in Parijs bij de sopraan Ann Monoyios, een specialiste in barokmuziek. Ik volgde cursussen Adem bij Petra Bodnik en wordt tot op heden gecoacht door Ronald Klekamp.

Meer

Als uitvoerend musicus ben ik volop actief. Ik neem deel aan cantatediensten waar vooral veel Bachcantates worden uitgevoerd, in onder andere de Nieuwe Kerk. Ook zing ik in Duo-Abrazo Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek en in Ensemble Super Librum middeleeuwse muziek.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld