Camarata-Nordica-Rachael-Yates.jpg

Strijkersensemble Camerata Nordica 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
27 aug 2019 20:15 - 21:15 dinsdag Sint Jansstraat 7 38 120,00 170,00

Het strijkersensemble bij VRIJDAG in Groningen is voor gevorderde en vergevorderde strijkers van jong en oud. Wil jij samenspelen met violisten en cellisten en leren hoe je goed op de dirigent moet letten? Meld je dan aan voor het strijkersensemble!

Docent Rachel Yates leert je hoe jij onderdeel kan zijn van een ensemble. Je kunt meedoen als je een viool, altviool, cello of contrabas hebt. Een proefles is mogelijk op afspraak.

Strijkersensemble in Groningen

Het strijkersensemble voor (ver)gevorderden wordt op dinsdagavond gegeven aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen. Wil je de cursus volgen voor beginners? Of volg je liever losse lessen voor de individuele strijkinstrumenten? Kijk voor de relevante lessen dan onderaan deze pagina.

Is het strijkersensemble al gestart? Soms kun je toch nog meedoen. Mail of bel ons gerust! doen@bijvrijdag.nl, 050 3051400.

Leeftijd: 18 - 99 jaar.

Rachael Yates

viool

Docent Viool & Altviool

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat heel fijn is, is dat het heel breed is. Les voor iedereen, een kans voor alle Stadjers, ongeacht leeftijd of achtergrond. Ik vind het heel mooi te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen, hoe verschillend we allemaal zijn, maar hoe fundamenteel zelf-expressie is. Kunst, zelfuiting, verbindt ons allen.

Trots op!

Ik heb laatst een cursus Samenspelen gegeven voor volwassenen beginners, wat een pret! 

Favorieten

Ik heb laatst gespeeld met Guy Braunstein, een man waar de muziek doorheen stroomt, net zoals bij Evgeny Kissin. En Roby Lakatos, fantastisch!

Opleiding

Ik ben opgeleid aan University of York BA (hons) music, Royal Academy of Music (viola and violin), Koninklijk Conservatorium Den Haag (Baroque music Lucy van Dael) en het Sweelinck Conservatorium (Jurgen Kussmaul). 

Meer

Als professionele muzikant ben ik heel actief met Barokmuziek en speel ik van klassiek in een symfonieorkest tot lichte muziek met mijn eigen groep “The Savage Five”.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld