Wintervoorstelling.jpg

Tableau vivant van klei: winterse familievoorstelling

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
27 jan 2020 10:00 - 12:30 vrijdag Sint Jansstraat 7 1 150,00

Deze cursus duurt 5 dagen: 27 t/m 31 januari 2020 van 10.00 tot 12.30 uur.

Lijkt het jou tof om levensgrote mensfiguren te boetseren van klei? 

Op 1 en 2 februari speelt de winterse familievoorstelling Storm & Stilte door ons hele gebouw aan de Sint Jansstraat. Daardoor krijgen beeld, spel, muziek, taal, zang en dans een andere dimensie. We zoeken mensen die het leuk vinden om samen met Gert Sennema aan de slag te gaan met een tableau vivant voor deze voorstelling.

Het tafereel/installatie met wilde figuren en sinistere personages krijgt een mooie plek binnen de voorstelling. Het publiek zal letterlijk door het werk lopen. Samen gaan we een week lang aan de slag op de Sint Jansstraat. We beginnen met het maken van een goed armatuur in samenwerking met een lasser. We eindigen op vrijdag met het uiteindelijke tableau vivant dat te zien zal zijn tijdens de voorstelling.

Het resultaat wordt een belevenis waarbij het publiek ogen en oren te kort komt.

Gert Sennema

Docent Beeldhouwen

"Natura artis magistra."

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn grootse plezier in het lesgeven is dat ik mensen dingen wil laten ontdekken en ze leren uitdrukking te geven aan wat ze maken. Als docent wil ik niet alleen vak- en technische kennis overbrengen op cursisten maar ook de inhoudelijke kennis. Dat doe ik door te spiegelen aan de kunstgeschiedenis. We constateren bijvoorbeeld wat er in een bepaalde tijd veranderd is.

Daarnaast probeer ik nieuwe dingen met de cursisten te doen en niet te lang stil te staan bij wat men als ‘kunde’ ervaart, maar daar ook over heen te gaan. Wat ik graag wil bereiken bij cursisten is zelfstandigheid, dat ze een eigen vorm in het werk en de materie vinden. Dat men zijn of haar eigen temperament ontdekt.

Trots op!

Een fijne constatering vind ik als docent dat mijn eigen werk en het werk van cursisten elkaar ontmoet. Dat je het idee hebt dat het echt dichtbij is wat je doet. Dat ligt in elkaars verlengde.

Favorieten

Ik heb een brede interesse. Van bijvoorbeeld Michelangelo tot Henk Vis. Charles Taylor wil ik ook graag noemen. Een voedingsbodem waar al mijn dingen op rusten.

Opleiding

Ik heb de Ubbo Emmius Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid afgerond. Daarna de A.B.K. Minerva , 1e graad Handvaardigheid.

Meer

Ik ben ook docent beeldhouwen aan de Klassieke Academie. Verder ben ik theatermaker, muzikant en tekstschrijver.

http://gertsennema.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld