Tekenen en druktechnieken 8-12 jaar

Tekenen en druktechnieken 8-12 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2021 16:00 - 18:00 vrijdag Walstraat 34 8 96,00

In de kindercursus druktechnieken ga je aan de slag met verschillende grafische technieken.

Drukken met sjablonen, echte drukinkt en rollers. We gebruiken drukpersen en maken zeefdrukken op papier en stof. Bedruk bijvoorbeeld een tas of een T-shirt met je eigen ontwerp! Je krijgt leuke opdrachten waarbij we ons laten inspireren door kunstenaars, de natuur en natuurlijk onze fantasie!

Technieken die aan bod komen zijn:

  • Gutsen in linoleum (hoogdruk)
  • Materiaaldruk en tekenen in inkt (monotype)
  • Zeefdrukken (doordruk)
  • Zelf houten stempels maken (hoogdruk)
  • Drukken in verschillende kleurlagen

Eline Stalman

Docent Beeldend en Kinderwerkplaats

"Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het geweldig dat er een plek is waar kinderen kunnen onderzoeken en ontdekken wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn, waar ze kunnen experimenteren en tot vindingrijke en creatieve oplossingen kunnen komen. Ik wil graag dat de kinderen even uit hun omgeving stappen en zullen ronddwalen in hun verbeelding. Door met hun fantasie aan de slag te gaan, doorlopen de kinderen hun eigen creatieve ontwerpproces. Bij de werkstukken die gemaakt worden tijdens mijn lessen, ontstaan vaak nieuwe verhalen. Dit probeer ik te stimuleren. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun eigen verhaal ontwikkelen. Ik vind het mooi om te zien wanneer ze zelf verrast zijn met hun eigen resultaat.

Trots op!

Tijdens het festival Noorderzon gaat er elk jaar één dag een deel van het kinderprogramma naar de langdurig zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekhuis in het Groningse UMCG. Vanuit ‘De Kinderwerkplaats’ heb ik hier de activiteit ‘Kussens bedrukken’ georganiseerd. De kinderen drukken op kussenslopen waar ze over gedroomd hebben. Ook worden er kussens samen met broertjes en zusjes bedrukt. ‘s Nachts kunnen ze in slaap vallen op hun eigen, unieke droomkussen. Op deze manier kunnen de kinderen toch een stukje van het festival meebeleven. Ik ben blij dat ik hier aan kan bijdragen!

Favorieten

Kunstenaars die mij inspireren zijn Kurt Schwitters, Robert Rauschenberg, Karel Appel, Dominique Goblet en Dave McKean.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva. Binnen Communicatievormgeving heb ik de richting Illustratie gevolgd en in 2005 ben ik hierin afgestudeerd. In 2012 heb ik de BIK-opleiding (Hanzehogeschool, post-hbo) afgerond. BIK staat voor beroepskunstenaars in de klas. Als BIK’er ontwikkel ik kunstprojecten voor kinderen en deze voer ik uit in het onderwijs.

Meer

Ik werk als illustrator en daarnaast maak ik vrij werk. Mijn werk gaat over gedroomde werelden en verhalen. Als illustrator ontwerp ik in opdracht. Mijn illustraties zijn collages van gevonden beeldmateriaal en en verschillende technieken die uiteindelijk samengebracht worden in de computer. Ook werk ik veel met druktechnieken, zoals monotype en zeefdruk. Verder ontwikkel ik en geef ik kunstprojecten in het onderwijs en op verschillende festivals.

http://www.elinestalman.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld