Tekenen en schilderen: Anders kijken

Tekenen en schilderen: Anders kijken

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 mrt 2021 09:15 - 11:45 woensdag Walstraat 34 8 255,00 185,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Door anders te kijken, zie je meer. In deze cursus leer je op meerdere manieren kijken. Het gaat over waarnemen, associëren, verbeelden en vertellen. Al tekenend en schilderend ontwikkel je een eigen beeldtaal. Je leert werken met diverse teken- en schildermaterialen, waarbij de focus ligt op je eigen creatieve proces.

De cursus wordt in groepsvorm gegeven, waarbij een open houding en de bereidheid om te experimenteren van groot belang is. We bekijken en bespreken elkaars werk: een belangrijk onderdeel in je eigen creatieve ontwikkelingsproces.

Anne Stoer

Docent Tekenen en Schilderen

Aandacht en kijken

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste van het lesgeven bij VRIJDAG vind ik mensen in contact te brengen en enthousiast te maken voor het tekenen en schilderen en alles wat daarbij komt kijken. We denken dat het ver weg ligt, maar het is juist heel dichtbij. Het ontdekken en verdiepen van dit grote beeldende gebied verrijkt het eigen bestaan. Het gaat over persoonlijke ontwikkeling, anders kijken en doen, waaronder ook naar musea gaan. Wat ik graag wil bereiken is dat cursisten een soort ‘eigenheid’ ontwikkelen. In plaats van bezig te zijn met hoe het hoort of hoe het moet. Leren ontdekken wat je zelf kan. Door veel te maken en te oefenen, het werk met elkaar te bespreken en door goed te kijken. Zo zie je de beeldtaal groeien en dus ook het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Trots op!

Het schilderproject met kinderen en volwassenen ‘Van dieren en lekkere dingen’ bij Kinderpsychiatrie in het UMCG en het Hema-project vond ik ontzettend leuk en daar ben ik trots op. Met kinderen van de Kinderwerkplaats hebben we Hema-worst gegeten, hier foto’s van gemaakt en dit later geschilderd. De schilderijen stelden we tentoon in de vitrines van de HEMA in de Herestraat. Samen met worsten van papier-maché, klei en stof. Een prachtige plek om te hangen! Dit leverde ook nog prachtige landelijke en regionale PR op. In al mijn educatieve projecten is de beleving belangrijk en ook kleur. Je eigen kleuren maken en niet zo uit een potje. Kleuren mengen ontbreekt nooit in mijn projecten. 

Favorieten

Matisse, Mark Mulders, Erik Andriesse, Emile Nolde en Christien Meindertsma.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva, met als afstudeerrichting tekenen en schilderen.

Meer

Elk voorjaar doe ik een stinzenplantenproject met basisschoolkinderen bij Museum Martena in Franeker. Als ware biologen gaan we door de Martena tuin en tekenen we vroeg bloeiende stinzenplanten. Later schilderen we deze planten en deze schilderijen stellen we tentoon in het Martena museum. In mijn atelier teken en schilder ik. Hier coach ik ook mensen individueel en begeleid ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook ben ik projectleider van het CMK project ‘Meesters in de Kunst’.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld