Tekenen met de naaimachine

Tekenen met de naaimachine

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 19:30 - 22:00 dinsdag Walstraat 34 6 139,00

Borduren is (g)een kunst. Ontdek hoe je kunt borduren met een gewone naaimachine.

Met de rechte steek en de zigzagsteek, met of zonder transporteur (free motion embroidery) en dikke en dunne garens kun je als het ware tekenen op allerlei ondergronden: stevige stof, hele dunne stof, in water oplosbare stof, papier, foto’s en veel meer. In deze korte cursus ga je experimenteren met de diverse technieken en materialen.

Mooie effecten creëren, lijnen, vormen en structuren aanbrengen, met kleur werken, transparante vlakken maken; laat je verrassen door de mogelijkheden. Na het verkennen en experimenteren werk je naar eigen idee en inzicht toe naar een eindproduct.

De cursus is geschikt voor iedereen en de basismaterialen zijn inbegrepen. Naaimachines zijn aanwezig, maar werken op je eigen machine kan ook.

Henny Zikken

De passie van Henny Zikken voor textiel en vormgeving loopt als een rode draad door haar leven. In haar lessen staat het onderzoeken van materialen en technieken centraal; lekker verdwalen in de mogelijkheden.

Meer weten over Henny en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld