Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Tekenen: Werken met inkt & vlekken

Tijdens deze workshop ga je experimenteren met inkt en vlekken. Geïnspireerd op Aziatisch tekenen ga je lijntekenen met een kroontjespen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
16 okt. 2022 10:00 - 15:30 Zondag Walstraat 34 1 65,- Inschrijven

Inkt in een fantastisch materiaal om mee te werken. Met een vel papier, een potje inkt en pen of penseel kun je van start. En de mogelijkheden zijn eindeloos; van abstract tot heel precies, van dromerig tot speels.

In deze workshop ga je op een speelse manier een aantal verschillende technieken verkennen: het lijntekenen met een kroontjespen, Aziatisch geïnspireerd tekenen met een groot penseel, vanuit vlekken zoeken naar een beeld én van licht naar donker werken van een foto. Uiteindelijk combineer jij deze technieken in een werk dat bij jou past!

Voor workshopdocent Jelte van Lente was tekenen zijn eerste liefde, het is een basis waaruit ook zijn films en animaties voortvloeien. Inspiratie put hij uit cartoonisten en illustratoren uit begin vorige eeuw, maar ook het traditionele Chinees schilderen, geleerd aan de academie in Hangzou (China), heeft zijn werk sterk beïnvloed.

Workshop

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek? Dan zijn onze ééndaagse workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Docenten

Jelte van Lente

Jelte van Lente is docent beeldende kunst bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Jelte? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de workshop voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 15-99jr

Indigo & Shibori

In deze workshop leer je hoe je een indigo vat maakt en ga je experimenteren met Shibori, een tie-dye waarmee je verschillende patronen in textiel kunt maken.

  • 15-99jr

Landschap schilderen zonder kwast

Kun je schilderen zonder kwast? En hoe ziet dat er dan uit? Ontdek het bij deze eendaagse workshop van Renze Dijkema!

  • 8-12jr

Papier scheppen

Meestal teken, knip of plak je ermee. Maar hoe maak je eigenlijk papier? Wat is er allemaal mogelijk? Kom het ontdekken in deze workshop!

  • 15-99jr

Tekenen in een dagboek

Hoe vertaal je een gevoel of gedachte naar een tekening in een dagboek? Doe mee en verras jezelf door de dingen die verschijnen!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 7-12jr

Werken met speksteen

Met raspen, vijlen en schuren tover je een speksteen om tot een klein beeldje, ketting of amulet. Wat ga jij maken?

  • 15-99jr

Illustreer jouw eigen set kaarten

In deze workshop ga je zelf kaarten maken. Kaarten om te versturen of om in te lijsten en lekker te bekijken. Alles kan!

  • 15-99jr

Van klei naar glazen beeld

Ontdek ook hoe jij een beeld van glas kunt maken. Het maken van een beeld en het plezier daarin staan op deze dag voorop!

Grote planten drukken

Hou jij van groen? Van bloembladeren, bladnerf en stampers of stekels? Kom (gedroogde) planten, bladeren en bloemen drukken!

  • 15-99jr

Boetseren in gips

In deze workshop ga je jouw lievelings- of huisdier boetseren in gips in combinatie met andere materialen.

Borduren: Glinsterende kevers, en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!