Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theater 50+

50-99 jaar Geannuleerd

Je bent nooit te oud om te spelen. Doe eens gek en schrijf jezelf in voor Theater 50+. Iedereen boven de vijftig is welkom!

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
29 jan. 2024 13:00 - 15:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Lianne Karel 160,- Geannuleerd

Als je nieuwsgierig bent en jezelf opnieuw wilt ontdekken door toneel te spelen, dan is dít het moment.

In deze cursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen. Aan bod komen: samenspel, improvisatie, het gebruik van muziek, fysiek spel, tekst en beweging.

Als we met de groep in de laatste les iets willen presenteren voor eigen publiek dan doen we dat. En als we daar geen zin in hebben, dan doen we dat lekker niet. Spelplezier staat voorop.

Voor deze cursus kun je jezelf iedere 8 lessen opnieuw inschrijven. Je kunt daardoor het hele seizoen doorgaan met deze cursus of je voor een nieuw startmoment opgeven.

Ervaring is niet vereist.

Docenten

Docenten: Lianne Karel

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 8-12jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 16-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 21-99jr

Film maken

In 8 lessen maak je onder begeleiding van een acteur en filmmaker een korte film.

 • 21-99jr

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten.

 • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

 • 21-99jr

Stemvorming

In de cursus stemvorming maak je in een kleine groep, op een speelse manier kennis met zingen. Ontdek hoe je makkelijker en dus met meer plezier kunt zingen!

 • 21-99jr

Theater Coachingstraject

Dit traject is opgezet voor collectieven die zelfstandig willen werken, maar af en toe coaching van de theaterprofessionals van VRIJDAG willen inzetten.