Theater Plusroute voor jongeren (Groep A)

Theater Plusroute voor jongeren (Groep A)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 19:00 - 21:30 woensdag Noorderbuitensingel 11 33 325,00 425,00

Heb je al theaterles bij VRIJDAG? Dan krijg je €100,00 korting op deze route!

Heb je een ontembare passie voor theater en wil je meer, meer, meer? De Plusroute is speciaal voor jongeren die naast hun route nóg een programma willen volgen. De lessen bieden de ruimte om je naar een hoger niveau te ontwikkelen en door te groeien als speler en theatermaker.

Of je nu kunt acteren, zingen, schrijven, rappen of improviseren: in de Plusroute krijg je de mogelijkheid om je eigenheid te ontwikkelen samen met theaterdocenten en regisseurs uit het veld. De Plusroute duurt een heel seizoen; een traject van 33 weken. Dit wordt aangevuld met extra weekendrepetities en presentatiedagen.

Je begint dit jaar van de Plusroute met filmmaker Sander Roux tijdens het 48 Hour Film Project in Leeuwarden. Na een blok muziektheater ga je aan het werk met een theatermaker waarmee je een voorstelling maakt voor publiek. En in de zomer die daarop volgt sta jij misschien wel op Noorderzon!

Voorwaarden voor deelname
  • Je volgt een theaterroute bij VRIJDAG (bijvoorbeeld UITDAGEN, EXPERIMENTEREN, ACTEREN of MAKEN), óf je hebt minimaal al drie jaar theaterlessen bij VRIJDAG gevolgd.
  • Op de Selectie-maakdag (zaterdag 4 september) is gebleken dat de Plusroute bij je past. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Plusroute, ontvang je automatisch een uitnodiging voor de Selectie-maakdag.

Er worden twee groepen gevormd. Als je de Plusroute al volgt, geef je dan op voor Groep A. Ben je nieuw? Dan meld je je aan voor Groep B. Na de Selectie-maakdag wordt bepaald wie het beste in welke groep past.

Maartje Ghijsen

Loes Nuijten

Sander Roux

Maartje Ghijsen werkt vaak vanuit een (maatschappelijk) thema waarin ze de eigenheid en inbreng van de spelers probeert om te zetten in betrokken en inventief spel. Zowel in haar lessen als in de voorstellingen die ze maakt, staat het engagement van de speler centraal.

Meer weten over Maartje en de cursussen die zij geeft?

Loes Nuijten houdt van de verschillende disciplines die bij elkaar kunnen komen in theater: zang, spel, tekst, beeld, dans... een bodemloze snoeppot! In haar lessen laat ze haar cursisten kennismaken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van waren en ze is trots als ze uiteindelijk met lef op het toneel staan.

Meer weten over Loes en de cursussen die zij geeft?

Sander Roux werkt graag vanuit de belevingswereld van zijn spelers. Door vragen te stellen ontdekken ze wat ze boeiend of raar vinden en dat levert een prachtige bron van materiaal op. Hij leert zijn cursisten vervolgens de technieken waarmee ze dit materiaal om kunnen zetten in theater.

Meer weten over Sander en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld