Theater Plusroute voor jongeren (Groep B)

Theater Plusroute voor jongeren (Groep B)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 19:00 - 21:00 woensdag Noorderbuitensingel 11 33 350,00 250,00

Heb je al theaterles bij VRIJDAG? Dan krijg je €100,00 korting op deze route!

Heb je een ontembare passie voor theater en wil je meer, meer, meer? De Plusroute is speciaal voor jongeren die naast hun route nóg een programma willen volgen. De lessen bieden de ruimte om je naar een hoger niveau te ontwikkelen en door te groeien als speler en theatermaker.

Of je nu kunt acteren, zingen, schrijven, rappen of improviseren: in de Plusroute krijg je de mogelijkheid om je eigenheid te ontwikkelen samen met theaterdocenten en regisseurs uit het veld. De Plusroute duurt een heel seizoen; een traject van 33 weken. Dit wordt aangevuld met extra weekendrepetities en presentatiedagen.

Je begint dit seizoen met het maken van een voorstelling met een theatermaker. Daarna krijg je een blok speltechnieken om vervolgens met een andere theatermaker nogmaals een voorstelling te maken. Je gaat dus veel maken en spelen!

Voorwaarden voor deelname:
  • Je volgt een theaterroute bij VRIJDAG (bijvoorbeeld UITDAGEN, EXPERIMENTEREN, ACTEREN of MAKEN), óf je hebt minimaal al drie jaar theaterlessen bij VRIJDAG gevolgd.
  • Op de Selectie-maakdag (zaterdag 4 september) is gebleken dat de Plusroute bij je past. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Plusroute, ontvang je automatisch een uitnodiging voor de Selectie-maakdag.

Er worden twee groepen gevormd. Als je de Plusroute al volgt, geef je dan op voor Groep A. Ben je nieuw? Dan meld je je aan voor Groep B. Na de Selectie-maakdag wordt bepaald wie het beste in welke groep past.

Bosse Beckers

Maris de Jong

Rozan Vergeer

Bosse Beckers houdt van verhalen vertellen. Tijdens zijn lessen geeft hij zijn leerlingen veel vertrouwen, zodat ze zich vrij voelen en durven te experimenteren, fysiek en met tekst.

Meer weten over Bosse en de cursussen die hij geeft?

Theaterdocent Maris de Jong vindt het heerlijk om les te geven, omdat er in een groep altijd unieke situaties ontstaan. Ze vindt een heleboel dingen interessant en speelt graag in op het moment, en op de ideeën van de groep. Altijd op haar eigen vrolijke en energieke wijze.

Meer weten over Maris en de cursussen die zij geeft?

Rozan Vergeer zat jaren geleden zelf op de Jeugdtheaterschool bij VRIJDAG en nu geeft ze er les. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ze stimuleert haar leerlingen om hun doel op het toneel actief na te streven en te denken ín de rol, niet over de rol. Wat wil je personage?

Meer weten over Rozan en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld