Theater Plusroute voor jongeren (jaar 1)

Theater Plusroute voor jongeren (jaar 1)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 18:30 - 20:30 woensdag Noorderbuitensingel 11 33 350,00 250,00

Heb je al theaterles bij VRIJDAG? Dan krijg je €100,00 korting op deze route!

Heb je een ontembare passie voor theater en wil je meer, meer, meer? De Plusroute is speciaal voor jongeren die naast hun route nóg een programma willen volgen. De lessen bieden de ruimte om je naar een hoger niveau te ontwikkelen en door te groeien als speler en theatermaker.

Of je nu kunt acteren, zingen, schrijven, rappen of improviseren: in de Plusroute krijg je de mogelijkheid om je eigenheid te ontwikkelen samen met theaterdocenten en regisseurs uit het veld. De Plusroute duurt een heel seizoen; een traject van 33 weken. Een les duurt 2 uur. Dit wordt aangevuld met extra weekendrepetities en presentatiedagen.

Je begint het tweede jaar van de Plusroute met filmmaker Sander Roux tijdens het 48 Hour Film Project in Leeuwarden. Na een blok speltechnieken ga je aan het werk met een theatermaker waarmee je een voorstelling maakt voor publiek. En in de zomer die daarop volgt sta jij misschien wel op Noorderzon…!

Voorwaarden voor deelname:
  • Je volgt een theaterroute bij VRIJDAG (bijvoorbeeld UITDAGEN, EXPERIMENTEREN, ACTEREN of MAKEN), óf je hebt minimaal al drie jaar theaterlessen bij VRIJDAG gevolgd.
  • Op de Selectie-maakdag (zaterdag 4 september) is gebleken dat de Plusroute bij je past. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Plusroute, ontvang je automatisch een uitnodiging voor de Selectie-maakdag.

Er worden twee groepen gevormd; een groep A met meer ervaren spelers en een groep B met wat minder ervaren spelers. Op de Selectie-maakdag wordt bepaald wie het beste in welke groep past.

Bosse Beckers

Bosse Beckers

Maris de Jong

Rozan Vergeer

Docent Theater

"Alles wat je je kunt voorstellen is echt."

Lesgeven bij VRIJDAG

Je fantasie de vrije loop kunnen laten is het leukste wat er is! Dat vind ik dan ook het belangrijkste in mijn lessen. De ruimte kan elke plek zijn, de tijd wanneer we maar willen, en wij alles wat we kunnen bedenken.

Trots op!

Ik ben trots op een heleboel mooie projecten en voorstellingen die ik heb mogen maken, maar het aller trotst ben ik misschien wel op de momenten middenin een proces waarop iedereen keihard, en vol overgave aan het werk is om één bizarre fantasie waar te maken.

Favorieten

Ik heb een heleboel favoriete kunstenaars waar ik onwijs veel inspiratie uit haal. Als ik er een paar zou moeten noemen, zou ik nu gaan voor Roald Dahl en Toon Tellegen met hun fantastische verhalen, Wende en Spinvis met hun prachtige muziek en 100.000 verschillende theatermakers met voorstellingen in alle mogelijke stijlen.

Opleiding

Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Zwolle.

Meer

Ik geef theaterlessen op nog veel meer plekken door het hele land en maak/speel/regisseer daarnaast voorstellingen, waarbij ik graag alle mogelijke kunstdisciplines door elkaar hussel.

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog maar een paar jaar geleden zat ik zelf met ontzettend veel plezier op de Jeugdtheaterschool. Een onvergetelijke tijd, en nu ben ik terug als docent. Het is echt genieten om mijn passie voor het theater over te mogen dragen. Ook mag ik dit jaar een van de twee productiegroepen van de Jeugdtheaterschool regisseren. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ik stuur de leerlingen aan om hun doel op toneel actief na te streven. Wat wil je personage? Wat kan je allemaal doen om dat doel te bereiken? Denken in de rol, niet over de rol.

Trots op!

Ik ben trots op mijn afstudeervoorstelling die ik vorig jaar heb gemaakt; ‘Wees ons Genadig’ van Alex van Warmerdam. Ik wil heel graag nog veel meer van dat soort voorstellingen maken, feest!

Favorieten

Groot bewondering heb ik voor mimegroepen als Bambie of Golden Palace. Non-verbaal zo communiceren dat er bijna geen woorden voor nodig zijn, heel spannend om naar te kijken. Maar ook stukken of films van Alex van Warmerdam ben ik erg fan van, absurde stukken realistisch gespeeld.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Zelf speel ik in een educatieve voorstelling bij Theater de Steeg. Ook ben ik docent op de MBO opleiding Kunst en Multimedia. Daar begeleid ik projecten en geef ik spellessen. Daarnaast werk ik af en toe als trainingsactrice voor de politie, agressietrainingen en in de zorg.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld