foto 7.jpg

Theater: Stand-up - kleinkunst en cabaret

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 feb 2020 19:30 - 21:30 dinsdag Noorderbuitensingel 11 12 245,00

In deze cursus gaan we op zoek naar jouw unieke theaterpersoonlijkheid. Wie ben jij op een podium? Hoe kijk jij naar de wereld? Hoe maak je het alledaagse bijzonder? Waar heb jij een duidelijke mening over? Waar moet jij om lachen? Deze cursus daagt je uit om op een podium te gaan staan en je eigen materiaal te maken. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn en het experiment aan te gaan.

We schrijven, componeren en werken aan presentatietechnieken. Hoe zorg je ervoor dat je publiek voelt wat jij wilt dat ze voelen? Hoe zorg je ervoor dat ze lachen wanneer jij wilt dat ze lachen? We werken aan conferences, liedjes, sketches, gedichten en monologen. Als je een muziekinstrument bespeelt is dat mooi meegenomen, maar dit is niet noodzakelijk.

Gijs van Rhijn

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik heb zin om te gaan bouwen aan ieders theaterpersoonlijkheid. Samen zoeken naar wat ieder uniek maakt en van daaruit een voorstelling te maken. Wat valt ons op, wat is bijzonder aan onze omgeving, wat is irritant aan onszelf, wat is leuk, wat is een beetje gek?

Trots op!

Ik ben niet het type dat hard van de daken schreeuwt waar ik trots op ben, maar als ik een voorstelling kan maken waarin ik spelers kan helpen om iets van zichzelf te laten zien, iets kwetsbaars of iets dat mensen raakt dan ben ik daar enorm trots op. En ik hoop eigenlijk vooral dat die mensen daarna vooral heel trots op zichzelf zijn.

Favorieten

Ik heb geen grote voorbeelden. Ik vind sommige mensen wel ontzettend goed, bijvoorbeeld Daniel Lohues, Maarten van Rosendaal en Bram Vermeulen. Ik hou van authentieke, echte en oprechte podiumpersoonlijkheden.

Opleiding

Noord Nederlands Conservatorium (Prins Claus Conservatorium) te Groningen Opleiding: schoolmuziek - eerste musiceervak: klarinet (Reinier Hogerheyde)

Theateropleiding Selma Susanna (THOPSS) te Amsterdam (Selma Susanna, George Groot, Rob Chrispijn, Tosca Niterink en Sanne Wallis de Vries)

http://www.gijsvanrhijn.nl/ (foto: Jan Lenting)

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld