Theaterkijken

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
25 nov 2021 17.00 - 19.00 donderdag Extern 6 120,00

De voorstellingen zijn op verschillende dagen, kijk onderaan de pagina voor de exacte data. De prijs is exclusief entreekaarten. VRIJDAG regelt de tickets en deze betaal je later terug.

Samen met theatermaker Joke Holwerda bezoek je zes theatervoorstellingen. We hebben een gevarieerde en prachtige selectie gemaakt: diverse stijlen komen aan bod en belangrijke makers passeren de revue.

Voorafgaand aan de voorstelling is de les (om 17.00 ’s middags); we combineren dat met eten (zelf mee te nemen, te organiseren - dit in overleg met de groep). De voorbereiding zal afhangen van het soort voorstelling: een ‘eerste lezing’ van de tekst, het plaatsen van de tekst in de (historische) context, een meer thematische benadering, een gesprek met de dramaturg van het gezelschap, een benadering vanuit spel… In alle gevallen zullen we aandacht geven aan de koppeling tussen vorm en inhoud. Wat wil de maker vertellen en met welke middelen doet hij dat (regie, speelstijl, decor en kostumering, sounddecor, licht, gebruik van video etc). Hoe effectief is dat, hoe zou het anders kunnen – dat zijn dan weer zaken die we na afloop bespreken.

Al met al een cursus die de diepte niet schuwt, de blik prikkelt en het kijkvermogen vergroot.

Voorstellingen en data

Dit zijn de voorstellingen die we bezoeken:

  • zaterdag 25 november Ultima Vez van Wim vandeKeybus
  • vrijdag 10 december Girls and Boys van Oostpool
  • dinsdag 22 februari Cliënt E. Busken van ITA
  • donderdag 24 maart Witchhunt van het NNT
  • zaterdag 30 april Festen van Peter Heerschop e.a.
  • zaterdag 14 mei Een meeuw van Toneelgroep Maastricht

Joke Holwerda

Joke Holwerda is van huis uit letterkundige en heeft een grote fascinatie voor tekst in theater; vooral voor de uitwerking die tekst heeft op de beweging en het fysiek van de speler. Ze is altijd op zoek naar de eigenheid van de spelers, het persoonlijke, om dat te ontwikkelen en versterken.

Meer weten over Joke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld