Theatermaken Basiscursus

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 mrt 2021 20:00 - 22:00 donderdag Noorderbuitensingel 11 4 80,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

In deze basiscursus Theatermaken bieden regisseur Sander Roux en vormgever Mieke den Braber je in vier lessen de nodige theorie en basisvaardigheden aan van het theatermaken.

Er wordt gewerkt vanuit persoonlijke fascinaties die de basis vormen voor theatraal onderzoek. Je leert deze uit te werken tot een theatraal concept, een verhaal en zoekt daar de juiste theatertaal bij: spel, tekst, dans, muziek etc.

Met deze kennis kun je beginnen aan de cursus theater maken en het podiumproject. Mocht je deze vaardigheden al beheersen, dan stroom je direct door naar het hoofdprogramma: de cursus theater maken.

Theaterroutes voor volwassenen 

Plezier maken, samen met anderen de lol vinden, verhalen vertellen en levenskennis op doen, dat kan bij VRIJDAG binnen de theaterroutes voor volwassenen. 

De verschillende theatercursussen duren 12 of 15 weken. Na elke cursus kun je opnieuw inschrijven voor een volgend project of cursus. Je stelt zo je eigen route samen, waardoor je je optimaal kunt blijven ontwikkelen en met alle facetten van theater in aanraking komt. De docenten kunnen je hierin goed adviseren. Samen bekijken we welke theaterroute het beste bij je past. 

 Diverse docenten

Diverse docenten

Mieke den Braber

Theaterdocent

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik wil jullie leren hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit beeld. Denk hierbij aan decor, kostuum, rekwisieten en belichting. Wat voegt dit alles toe aan het personage dat je neer wil zetten of het verhaal dat wilt gaan vertellen? Het wordt een aaneensluiting van materiaalonderzoek, experiment en improvisatie. Ook zullen we gaan werken aan een basis kennis in theater techniek, zodat jullie de opgedane inspiratie, kunnen gaan toepassen in de praktijk.

Trots op!

Als scenograaf en lichtontwerper heb ik al aan veel voorstellingen mee mogen werken, waaronder twee keer de kerstproductie van VRIJDAG (2015-2016). Daarnaast werk ik aan een eigen kunstinstallatie, waarvoor ik de vertellende kracht van licht aan het onderzoeken ben.

Favorieten

  • Theatermakers: Rieks Swarte, Steef de Jong, Minna Tiikkainen & Guy Cassiers.
  • Kunstenaars: Olafur Eliasson & Mark Rothko.

Opleiding

Bachelor Vormgeving Scenografie aan Academie Minerva, Groningen. Interior and Exhibition Designer aan het Mediacollege, Amsterdam.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld