Theatermaken Basiscursus

Theatermaken Basiscursus

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2021 19:30 - 21:30 donderdag Noorderbuitensingel 11 4 80,00

In deze basiscursus Theatermaken leren regisseur Sander Roux en vormgever Mieke den Braber je in vier lessen de nodige theorie en basisvaardigheden van het theatermaken.

Er wordt gewerkt vanuit persoonlijke fascinaties die de basis vormen voor theatraal onderzoek. Je leert de onderwerpen uit te werken tot een theatraal concept en zoekt daar de juiste theatertaal bij: spel, tekst, dans, muziek etc.

Als je deze cursus hebt afgerond kun je doorstromen naar de cursus Theatermaken.

Mieke den Braber

Sander Roux

Mieke den Braber is scenograaf en lichtontwerper en leert haar cursisten hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit beeld; denk hierbij aan decor, kostuum, rekwisieten en belichting. Wat kan de vormgeving toevoegen aan het personage of het verhaal dat je wil neerzetten?

Meer weten over Mieke en de cursussen die zij geeft?

Sander Roux werkt graag vanuit de belevingswereld van zijn spelers. Door vragen te stellen ontdekken ze wat ze boeiend of raar vinden en dat levert een prachtige bron van materiaal op. Hij leert zijn cursisten vervolgens de technieken waarmee ze dit materiaal om kunnen zetten in theater.

Meer weten over Sander en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld