Theaterschool Volwassenen jaar 1.jpg

Theaterschool volwassenen jaar 1

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2019 19:30 - 22:00 dinsdag Noorderbuitensingel 11 33 689,00

Het programma van de Theaterschool Volwassenen biedt spelontwikkeling van hoge kwaliteit. Spelers die het een uitdaging vinden om hun palet optimaal te verbreden en te verdiepen, zijn binnen de Theaterschool Volwassenen op hun plek. Dit traject is ook geschikt voor gevorderde spelers die hun speltechnieken willen verfijnen.

Om tot de Theaterschool Volwassenen te worden toegelaten dien je auditie te doen tijdens het Selectieweekend op vrijdag 13 en zaterdag 14 september.

Programmaonderdelen

In de eerste twee jaren wordt gewerkt aan de basis. Je krijgt les in de vakken spel, stem, beweging en tekst. Ook werk je in projectvorm waarin je leert wat theater maken inhoudt en ervaart hoe het is om op een podium te staan. Binnen een leerjaar staan twee presentatieweekenden gepland. Tijdens deze weekenden speel je in het VRIJDAG Theater voor publiek. Samen met je klasgenoten en verschillende theatermakers uit het veld, ontwikkel je je als speler en ontdek je steeds meer je eigen speelstijl.

De Leerroute van de Theaterschool Volwassenen telt 4 jaar. We werken met trajecten van 32 weken. Een les duurt 2,5 uur. Dit wordt aangevuld met 2 extra weekendrepetities en twee presentatiedagen op 26 januari en 14 juni. Elk blok wordt afgesloten met een persoonlijke evaluatie waarin de docent van dat blok zijn bevindingen met je deelt.

  • Spel: Nina van der Woude (16 lessen)
  • Beweging: Joke Holwerda (9 lessen)
  • Spelen met tekst: Zen Roorda (8 lessen)

Zen Roorda

Nina van der Woude

Joke Holwerda

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om het universele persoonlijk te maken en het persoonlijke universeel.

Favorieten

Eric de Vroedt, Bo Burnham, Martin McDonagh

Opleiding

Docent Theater - NHL

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Theater is de ultieme manier om het leven te weerspiegelen. Ik streef in mijn lessen naar spelplezier en bewustzijn op het toneel.

Trots op!

Ik ben trots wanneer een project iets teweeg brengt bij zowel het publiek als de speler, wanneer ze geraakt zijn of het ze aan het denken zet. Een project is voor mij nooit af maar altijd in ontwikkeling.

Favorieten

Alle kunstenaars die werken vanuit een groot innerlijk belang.

Opleiding

Toneelschool Arnhem

Meer

Ik ben actrice en werk als zzp'er. Daarnaast ben ik zangeres van de band Okkernoot.

Docent Theater

"Durven betekent heel even je greep te verliezen. Niet durven betekent je leven verliezen." - Kierkegaard

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik vaak bij spelers probeer te bereiken is het ontwikkelen van technische vaardigheden, met behoud van eigenheid, versterken van wat spelers al hebben. Dus het versterken en ontwikkelen van het zeer persoonlijke. Ik ben tevreden als mensen met plezier op de vloer staan.

Trots op!

Heel recent 'Risjaar Modderfokker den Derde' omdat alles prachtig samenviel: kostuums, decor, muziek, regie en waanzinnig spel door jongeren van de toneelvereniging Eloquentia.

Favorieten

Alex Taylor, meisnerdocent, de beste docent waar ik ooit les van heb gehad; scherp, enorm veilig, maar toch extreem kritisch en onverbiddelijk. Zeer inspirerend. Regisseurs als Theu Boermans (tekstbehandeling, hoe hij zijn grote, monumentale voorstellingen aanpakte - ik was een tijdje zijn regie-assistent) en Gerardjan Rijnders (prachtige montagevoorstellingen met schitterende teksten).

Opleiding

Regie-opleiding, Theaterwetenschappen, Meisnertraining, binnenkort AHK Docent Theateropleiding.

Meer

Nadenken over de inrichting van de Theateropleiding voor Volwassenen.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld