Theaterschool volwassenen - jaar 4

Theaterschool volwassenen jaar 4

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 sep 2020 19:30 - 22:00 woensdag Noorderbuitensingel 11 33 750,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Het programma van de vierjarige Theaterschool voor Volwassenen (TSV) biedt spelontwikkeling van hoge kwaliteit en omvat diverse manieren van maken; het theaterambacht wordt vanuit veel verschillende invalshoeken getraind. Op een solide basis van vaardigheden en benodigde theorie, kun je in de loop van de opleiding gaan ontdekken welke vorm van theater het beste bij jou past en je hierin uiteraard bekwamen.

In jaar 4 werk je het hele jaar aan een voorstelling op basis van een tekst of op basis van onderzoek. De studenten geven zelf richting aan het project, onder begeleiding van theatermaker Joke Holwerda.

Workshop 

Dan zijn er nog een paar facultatieve dwarsverbanden (die dus ook niet in het cursusgeld zijn opgenomen): ergens in het jaar organiseren we een (weekend)workshop door een gastdocent/acteur/maker vanuit een bepaalde discipline binnen de theaterwereld waar iedereen zich voor kan inschrijven (nadere informatie volgt later).

Praktische informatie

We werken met trajecten van 33 weken. Een les duurt 2,5 uur. We starten in jaar 2, 3 en 4 met een gezamenlijke kick-off, dit wordt aangevuld met 2 extra repetities en twee presentatiedagen verder in het lesseizoen. Elk blok wordt afgesloten met een persoonlijke evaluatie waarin de docent van dat blok zijn bevindingen met je deelt.

Voorstellingsbezoek 

TSV’ers kunnen zich inschrijven voor bezoek aan voorstellingen die we gezamenlijk voorbereiden door middel van een spelles, lezing, discussie of wat maar van toepassing is, indien nodig vast en zeker onder het genot van pizza, patat of sushi. Nabespreken in de foyer (of in de les). Zodra de theaterprogrammering in Groningen definitief is, informeren we de studenten hierover.

Joke Holwerda

Docent Theater

"Durven betekent heel even je greep te verliezen. Niet durven betekent je leven verliezen." - Kierkegaard

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik vaak bij spelers probeer te bereiken is het ontwikkelen van technische vaardigheden, met behoud van eigenheid, versterken van wat spelers al hebben. Dus het versterken en ontwikkelen van het zeer persoonlijke. Ik ben tevreden als mensen met plezier op de vloer staan.

Trots op!

Heel recent 'Risjaar Modderfokker den Derde' omdat alles prachtig samenviel: kostuums, decor, muziek, regie en waanzinnig spel door jongeren van de toneelvereniging Eloquentia.

Favorieten

Alex Taylor, meisnerdocent, de beste docent waar ik ooit les van heb gehad; scherp, enorm veilig, maar toch extreem kritisch en onverbiddelijk. Zeer inspirerend. Regisseurs als Theu Boermans (tekstbehandeling, hoe hij zijn grote, monumentale voorstellingen aanpakte - ik was een tijdje zijn regie-assistent) en Gerardjan Rijnders (prachtige montagevoorstellingen met schitterende teksten).

Opleiding

Regie-opleiding, Theaterwetenschappen, Meisnertraining, binnenkort AHK Docent Theateropleiding.

Meer

Nadenken over de inrichting van de Theateropleiding voor Volwassenen.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld