Navigatie overslaan
Kies je cursus

Theaterweekend 2024/2025

18-99 jaar Workshop

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

Theaterweekend 2024/2025

Het theaterweekend is op za van 10.00-17.00 uur en op zo van 10.00-16.00 uur.

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
19 okt 2024 10:00 - 17:00 Zaterdag VRIJDAG Prinsentheater (Noorderbuitensingel 11, Groningen) € 158,00 Inschrijven
15 mrt 2025 10:00 - 17:00 Zaterdag VRIJDAG Prinsentheater (Noorderbuitensingel 11, Groningen) € 158,00 Inschrijven
28 jun 2025 10:00 - 17:00 Zaterdag VRIJDAG Prinsentheater (Noorderbuitensingel 11, Groningen) € 158,00 Inschrijven

Een theaterweekend is een eenmalig project dat steeds in het teken staat van een ander thema binnen het vakgebied van theater. Het theaterweekend is bedoeld voor iedereen die theaterles volgt en verdieping zoekt in een bepaald onderdeel van theater, maar ook voor wie kort en intensief kennis wil maken met theater bij VRIJDAG. Naast de theaterweekenden voor volwassenen, organiseren we theaterweekenden voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (13-18 jaar).

Muziektheater (19 & 20 oktober)

Bewegen, muziek maken, zingen, spelen en schrijven: dat is wat je dit weekend gaat doen. Een weekend waarin muziek en theater wordt gemixt tot een geheel waarin het elkaar versterkt en verrast. Samen met de groep werk je in één weekend toe naar een muziektheatervoorstelling voor publiek. Iedereen kan meedoen, ook zonder muzikale achtergrond. En heb je wel een muzikale achtergrond? Neem dan gerust je instrument mee!

Kleinkunst en cabaret (15 & 16 maart)

Tijdens dit weekend zet je jouw eigen verhaal om in kleinkunst en cabaret, bijvoorbeeld in zingende vorm of door middel van sketches. Bereid je voor op een hilarisch weekend waarin je jezelf en anderen ongegeneerd op de hak mag nemen. Onder leiding van cabaretière Gabriëlle Glasbeek (bekend van cabaretformatie Vrouw Holland).

In het weekend van 15 en 16 maart is er ook: Theater met je ouwe. Met twee theatermaaksters maken kinderen én volwassenen samen een voorstelling in één weekend. Heb jij een lekker theatraal kind? Neem je kind, neefje, nichtje, of voor ons part, het kind van de buren, dit weekend mee naar VRIJDAG om samen met andere theatrale duo's een voorstelling te maken die jullie op zondag voor publiek spelen. Schrijf je in voor dit weekend in via de inschrijflink voor het theaterweekend kinderen (één inschrijving per duo).

Theater maken met jouw verhaal (28 & 29 juni)

De één zijn verhaal is de struggle om iedere morgen op tijd te komen, de ander mijmert over de zin van het leven. Hoe klein of hoe groot ook: iedereen heeft een verhaal. Hoe zet je dit om tot theater? Theatermaker Sijas de Groot maakt met de groep en de verhalen die daarbij horen een voorstelling die eind van het weekend voor publiek speelt. Je mag komen met een verhaal, maar je kan jouw verhaal ook ontdekken tijdens dit weekend.

Docenten

Docenten: Loes Nuijten, Gabriëlle Glasbeek, Sijas de Groot

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 7-11jr
 • Workshop
 • Tip!

Kinderorkest Muziek Maatjes

Lijkt het je leuk om samen met andere leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Doe mee met Kinderorkest Muziek Maatjes!

 • 18-99jr
 • Workshop
 • Tip!

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 14-15jr

Route Experimenteren

In deze theaterroute ga je aan de slag met acteren en verdiep je je in personages. Ook maak je een voorstelling voor publiek. Ga jij het experiment aan?

 • 21-99jr

Theater overdag

Tijdens deze cursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 13-18jr

Musical training

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met spel, zang en dans!

 • 12-13jr

Route Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Je gaat improviseren en aan de slag met film en performance theater. We sluiten af met het maken van een voorstelling.

 • 19-99jr

Musical training

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met spel, zang en dans!

 • 18-99jr
 • Workshop

Edelsmeden Tweedaagse

Maak kennis met het edelsmeden en ga naar huis met een zelfgemaakte ring!

 • 16-20jr

Route Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

 • 19-99jr

Musical: Voorstelling maken

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met emoties, spel en beweging!

 • 8-12jr
 • Workshop

Theaterweekend 2024/2025

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 21-99jr

Theaterschool voor Volwassenen (jaar 1)

In het eerste jaar van de TSV ligt de focus op het lichaam als instrument: wat kan het, wat doet het en wat vertelt het?