UMCG Theaterproject

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 okt 2021 10.00 - 13.00 zaterdag Extern 8

VRIJDAG werkt ook samen met het UMCG! In deze samenwerking spelen kinderen en jongeren (t/m 16 jaar) die bij ons theater maken een simulatiepatiënt bij studenten geneeskunde. De geneeskunde studenten oefenen in een zo echt mogelijke setting hoe ze een huisartsengesprek (doktersconsult) moeten voeren met een kind of jongere.

Onder leiding van theatermaker Aike Vogelzang verdiep je je in een rol van een patiënt met een bepaalde klacht. Vanuit deze rol voer je, samen met een simulatie ouder, een aantal verschillende gesprekken op een middag. Ieder gesprek steeds met een andere arts waardoor je iedere keer anders zult moeten reageren vanuit je gegeven rol.

Door jouw spel train je de arts in opleiding, daarnaast is er naar afloop van ieder gesprek ook een moment waarin de docent van de arts vraagt wat jij en je simulatie ouders van het gesprek vonden.

De simulatiegesprekken vinden plaats in het UMCG op 7 donderdagmiddagen en 1 woensdagmiddag tussen 15.30 - 18.00 uur.

Iedere keer dat je meedoet ontvang je een waardebon ter waarde van €5,-

Wat bieden we

 • Een waardevolle ervaring en een kijkje in de keuken van hoe theater in onze maatschappij ingezet wordt als trainingsmiddel
 • Twee repetitie ochtenden op een zaterdag. De eerste om je goed voor te bereiden, de tweede om te verdiepen in het spelen en feedback geven.
 • Deelname aan dit project is gratis

Data repetities

Zaterdag 9 oktober van 10:00 – 13:00 uur
Een gezamenlijke opstart waarin we de rollen voorbereiden en waarin we gaan oefenen met gesprekken en feedback geven. Natuurlijk is er dan ook uitgebreid ruimte om allemaal vragen te stellen.
Zaterdag 2 april 2022 van 10:00 – 13:00 uur
Verdiepingsrepetitie. Aan de hand van ervaringen van de vorige twee speelrondes verder de verdieping zoeken. Inzoomen op, hoe geef je feedback en waar let je op tijdens het gesprek?

Data sessies 2021/2022

 • Donderdag 14 oktober
 • Donderdag 25 november
 • Donderdag 20 januari
 • Donderdag 3 maart
 • Donderdag 7 april
 • Donderdag 19 mei
 • Woensdag 6 juli
 • Donderdag 1 september

Alle middagen vinden plaats in het UMCG tussen 16:00 – 18:00 uur, maar graag om 15:30 uur aanwezig zijn. Wanneer je ivm school er pas om 15:45 uur kan zijn is dat in overleg mogelijk.

Je hoeft niet op alle data van de gesprekkensessies te kunnen. Direct na zaterdag 9 oktober wordt er een speelrooster gemaakt. Aanwezigheid op de twee repetities is wel noodzakelijk. 

Lijkt het je leuk om aan dit project mee te doen? Dat kan! Schrijf je dan in via de website. Wil je meer informatie? Dit kan door een mailtje te sturen naar doen@bijvrijdag.nl. Zodra je je hebt aangemeld, krijg je verdere informatie.

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

De sessies gaan puur over gesprekstechnieken, dus er wordt geen lichamelijk onderzoek gedaan!

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Vrijdag.Extensions.Models.Generated.UpsellWidget.<UpsellItems>b__3_0(Course x) in C:\InControlSwapSpace\Export\927ad174-51d0-4938-bcba-22b7187e51ec\Libraries\Vrijdag.Extensions\Models\Generated\UpsellWidget.cs:line 38
  at System.Linq.Enumerable.<>c__DisplayClass6_0`1.<CombinePredicates>b__0(TSource x)
  at System.Linq.Enumerable.WhereListIterator`1.MoveNext()
  at System.Linq.Enumerable.<TakeIterator>d__25`1.MoveNext()
  at System.Collections.Generic.List`1..ctor(IEnumerable`1 collection)
  at System.Linq.Enumerable.ToList[TSource](IEnumerable`1 source)
  at Vrijdag.Extensions.Models.Generated.UpsellWidget.UpsellItems() in C:\InControlSwapSpace\Export\927ad174-51d0-4938-bcba-22b7187e51ec\Libraries\Vrijdag.Extensions\Models\Generated\UpsellWidget.cs:line 37
  at ASP._Page_Views_Partials_Grid_Editors_upsellWidget_cshtml.Execute() in C:\SERVICES\WEBSITES\Vrijdag_Website\Website\wwwroot_695\Views\Partials\Grid\Editors\upsellWidget.cshtml:line 3
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Web.Extensions.HtmlHelperExtensions.RenderDocTypeGridEditorItem(HtmlHelper helper, IPublishedContent content, String editorAlias, String viewPath, String previewViewPath)
  at ASP._Page_app_plugins_doctypegrideditor_render_doctypegrideditor_cshtml.Execute() in C:\SERVICES\WEBSITES\Vrijdag_Website\Website\wwwroot_695\app_plugins\doctypegrideditor\render\doctypegrideditor.cshtml:line 28
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in C:\SERVICES\WEBSITES\Vrijdag_Website\Website\wwwroot_695\Views\Partials\grid\editors\base.cshtml:line 20

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
 • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
 • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld