Verhalend fotograferen II

Verhalend fotograferen II

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 dec 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 6 135,00

Een verhaal vertellen door middel van beelden, hoe doe je dat eigenlijk? Een foto(serie) is soms voor meerdere interpretaties vatbaar, maar is dat erg?

In deze cursus ga je onderzoeken hoe je een bepaald onderwerp en een sfeer het beste kunt vangen in een foto(serie), en hoe je een goede selectie maakt.

We bespreken elkaars foto’s en kijken naar voorbeelden van professionele fotografen en werken zo toe naar de beste fotoserie die je ooit hebt gemaakt!

Marieke Kijk in de Vegte

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Eén van de leukste dingen van het lesgeven vind ik het motiveren van anderen. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat een cursist weer vol enthousiasme de deur uitloopt na een les. Iedereen loopt wel eens vast tijdens een project en ik zie het als een uitdaging om, samen met de rest van de groep, te kijken waar de knelpunten zitten en hoe we deze kunnen overwinnen. Zodat je werk kunt maken waar je trots op bent.

Trots op!

De afgelopen tien jaar heb ik als fotograaf en docent veel ervaring opgedaan. Van commerciële klussen tot kunstprojecten in de openbare ruimte. In 2016 heb ik de documentaire Post Middendorp in opdracht van de provincie Groningen mogen vervullen. Als docent gaf ik les op de Fotoacademie en op Academie Minerva. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik nu in de positie ben om vanuit mijn eigen filosofie en in mijn eigen beeldtaal te kunnen werken.

Favorieten

Twee fotografen die me onder andere inspireren zijn Stephan Vanfleteren en Julian Germain. In eerste instantie vanwege het prachtige werk dat ze maken, maar zeker ook vanwege hun authenticiteit en gedrevenheid.

Opleiding

Academie Minerva

https://www.mariekekijkt.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld