Verhalend fotograferen

Verhalend fotograferen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 nov 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 4 90,00

De lessen zijn op zaterdag 6, 13 en 20 november en op zaterdag 4 december.

Een mooie foto maken is tof. Maar soms wil je meer. Een hele fotoserie maken over iemand met een bijzondere hobby, bijvoorbeeld. Of misschien wil je iets vastleggen dat dreigt te verdwijnen.

Fotoreportage, beeldessay, documentairefotografie; het zijn termen die je misschien nu nog niet veel zeggen, maar na deze vier cursusdagen is dat wel anders. We bekijken en bespreken het werk van andere fotografen, om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Het maken van een fotoserie is een inspirerend proces waarbij je allerlei dingen tegenkomt. Technische zaken, zoals belichting, compositie en kleurgebruik, maar ook inhoudelijke dingen zoals thematiek en sfeer. Samen met de andere cursisten bespreken we de foto’s en geven we tips hoe je de beelden nog beter of duidelijker kunt maken.

Wil je meedoen? Dan heb je een digitale spiegelreflex camera nodig en een mogelijkheid om printjes te maken (desnoods in een copyshop).

Marieke Kijk in de Vegte

Fotografiedocent Marieke Kijk in de Vegte blijft continu nieuwe dingen ontdekken in fotografie en deelt haar ontdekkingen graag met haar cursisten. Ze geniet van de wisselwerking van inspiratie die plaatsvindt tussen haar en de cursisten en tussen cursisten onderling.

Meer weten over Marieke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld