Verhalend fotograferen

Verhalend fotograferen

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 nov 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 4 90,00

Een mooie foto maken is tof. Maar soms wil je meer. Een hele fotoserie maken over iemand met een bijzondere hobby, bijvoorbeeld. Of misschien wil je iets vastleggen dat dreigt te verdwijnen.

Fotoreportage, beeldessay, documentairefotografie; het zijn termen die je misschien nu nog niet veel zeggen, maar na deze vier cursusdagen is dat wel anders. We bekijken en bespreken het werk van andere fotografen, om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Het maken van een fotoserie is een inspirerend proces waarbij je allerlei dingen tegenkomt. Technische zaken, zoals belichting, compositie en kleurgebruik, maar ook inhoudelijke dingen zoals thematiek en sfeer. Samen met de andere cursisten bespreken we de foto’s en geven we tips hoe je de beelden nog beter of duidelijker kunt maken.

Wil je meedoen? Dan heb je een digitale spiegelreflex camera nodig en een mogelijkheid om printjes te maken (desnoods in een copyshop).

Marieke Kijk in de Vegte

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Eén van de leukste dingen van het lesgeven vind ik het motiveren van anderen. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat een cursist weer vol enthousiasme de deur uitloopt na een les. Iedereen loopt wel eens vast tijdens een project en ik zie het als een uitdaging om, samen met de rest van de groep, te kijken waar de knelpunten zitten en hoe we deze kunnen overwinnen. Zodat je werk kunt maken waar je trots op bent.

Trots op!

De afgelopen tien jaar heb ik als fotograaf en docent veel ervaring opgedaan. Van commerciële klussen tot kunstprojecten in de openbare ruimte. In 2016 heb ik de documentaire Post Middendorp in opdracht van de provincie Groningen mogen vervullen. Als docent gaf ik les op de Fotoacademie en op Academie Minerva. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik nu in de positie ben om vanuit mijn eigen filosofie en in mijn eigen beeldtaal te kunnen werken.

Favorieten

Twee fotografen die me onder andere inspireren zijn Stephan Vanfleteren en Julian Germain. In eerste instantie vanwege het prachtige werk dat ze maken, maar zeker ook vanwege hun authenticiteit en gedrevenheid.

Opleiding

Academie Minerva

https://www.mariekekijkt.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld