Vervolg op basiscursus fotografie

Vervolg op basiscursus fotografie

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
19 mei 2021 19:45 - 22:15 woensdag Walstraat 34 6 135,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Deze vervolgcursus Fotografie is voor jou als je al de basis van de cameratechniek kunt toepassen en dat verder wil ontwikkelen.

De inhoud van deze cursus bestaat uit verschillende onderdelen: landschap, portret in studio en op locatie, nacht- en straatfotografie. We leren goed kijken en oefenen veel in de praktijk.

 

In de cursus is ook voldoende ruimte om elkaars werk te bekijken en te bespreken om zo van elkaar te leren.

Cees van Alten

Henny Stern

Docent Fotografie

"Fotograferen is niet zo moeilijk, je moet leren kijken."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven vind ik dat het een combinatie is van leren en de sociale functie. Mensen zijn niet alleen met de les bezig maar juist ook met elkaar en dat vind ik fantastisch. Je komt binnen de organisatie zoveel verschillende disciplines tegen, kunt verbindingen leggen en daar leer je weer van. Ik doe het voor de sfeer. Bij mijn lessen wil ik bereiken dat mensen tevreden zijn voor alle aspecten die ik net heb genoemd. Als iemand wel wat geleerd heeft tijdens een les, maar niet echt in de groep heeft gezeten, dan is het een tegenvaller voor me. Maar dat gebeurd niet vaak, meestal zijn mijn lessen heel gezellig.

Trots op!

Ik ben trots op elk project dat slaagt. Ik fotografeer grotere projecten in opdracht van verschillende gemeenten en bijvoorbeeld de Provincie Drenthe. Als ik projecten aflever en mensen zijn blij met het resultaat, dan ben ik blij. Ik fotografeer veel sociale projecten, bijvoorbeeld in achterstandsgebieden als Delfzijl en Emmen. Ik werk vaak aan verschillende soorten projecten die wel allemaal een sociale achtergrond hebben. Door mijn werk kom ik op de meest vreemde en uiteenlopende plekken.

Favorieten

Ik stam uit de stroming van sociale fotografie van de jaren 60. Ik zit nog een beetje in die trant, ik vind mensen belangrijk, de manier waarop ze met elkaar leven en omgaan. Als documentaire fotograaf zet ik een tijdsbeeld neer zoals schilders dat vroeger deden. Je had immers niet geweten hoe de haven van Amsterdam er in de 17 eeuw uit zag als er geen schilders waren gewees die dat vast hadden gelegd.

Opleiding

Fotovakschool Apeldoorn, Sociale academie Amsterdam en Groningen.

Meer

Ik ben zelfstandig fotograaf en geef daarnaast gastlessen op het ROC in Drachten aan hele jonge mensen. Daar is het een hele andere manier van lesgeven dan bij VRIJDAG. Ik ben niet echt een grote lesgever, ik heb de kennis natuurlijk wel maar denk dat mijn enthousiasme meer doet dan alleen het overbrengen van technieken. Ik kan enthousiast vertellen over fotografie, blijkbaar komt dat goed over.

https://www.ceesvanalten.com/

Docent Fotografie

"Fotografie, een mooie manier om jezelf te leren kennen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk als ik zie dat leerlingen plezier hebben met fotografie met de kennis die ze hebben opgedaan. En natuurlijk mooi om te zien als het fotowerk tijdens de cursus sterk verbeterd is.

Trots op!

Ik ben trots op Isookgaaf.nl, dat zijn cursisten die op pad gaan en die samen een website hebben gemaakt.

Favorieten

Grote voorbeelden van me zijn de drie fotografen Anton Corbijn, Marc Lagrange en James Nachtwey. Van Anton Corbijn vind ik het schitterend hoe hij bekende mensen op beeld krijgt met best wel gekke eigen ideeën, de manier van afwerking van hem is perfect. In de oorlogsfotografie van James Nachtwey ben ik onder de indruk van zijn manier van werken en de keuzes van beelden die hij maakt. De fantasy-portretfotografie en locatiefotografie van Marc Lagrange tenslotte heeft een heel eigen sfeer en is heel mooi afgewerkt.

Opleiding

Fotovakschool en diverse workshops.

Meer

Ik doe veel foto opdrachten, geef les op de Hanze hogeschool en de Foto Academie en geef in mijn studio workshops. Voorbeelden van mijn opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Yamaha motors Europe waarvoor ik de brochure fotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen, Macna Splash Design waar ik voor de catalogus motorkleding fotografeer en Harly-Davidson waarvoor ik productfotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen fotografeer. Ook werk ik veel voor motor tijdschriften in binnen- en buitenland.

https://www.hennybstern.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld