VRIJDAGpopbands 2.jpg

VRIJDAG POPband Wall of Music 6-11 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 sep 2018 16:30 - 17:30 dinsdag Sint Jansstraat 7 38

Ben jij tussen de 6 en 11 jaar? En droom je ervan om op het podium te staan met een band? Speel dan mee in de VRIJDAG Popband! Je kunt alleen én samen meedoen.

Bij het vormen van een band wordt gelet op het speelniveau, leeftijd en of de bandleden bij elkaar passen. De band van dit seizoen heet Wall of Music.

Je eigen stijl
Onder leiding van een bandcoach werk aan je individuele vaardigheden, aan samenspelen en aan je uitvoering. Samen met je bandleden bepaal je jullie stijl.

Harry van Lier

Docent basgitaar, bandcoach, coördinator Popschool

 

GOEDE MUZIEK KOMT VROEGER OF LATER ALTIJD BOVENDRIJVEN

 

Opleiding 
Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

 

Lesgeven bij VRIJDAG
Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op! 
Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten
Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

 

Meer muziek 
Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus te duur?

Subsidie voor kinderen

Bekijk details

Subsidie voor jongeren

Bekijk details

Subsidie voor volwassenen

Bekijk details

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld