VRIJDAGpopbands.jpg

VRIJDAG Popbands

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 sep 2018 Sint Jansstraat 7 38

De VRIJDAG Popbands (voorheen VRIJDAG Popschool) zijn voor alle leeftijden en alle niveaus. Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Heb je vroeger samengespeeld en mis je het spelen in een band? Lukt het maar niet om een band van de grond te krijgen? Kom je als band maar niet verder en krijg je geen optredens? Meld je dan aan en speel mee in een VRIJDAG popband. Je kunt jezelf opgeven, maar ook je hele band als je die al hebt gevormd.

Er zijn bands voor alle leeftijden. Voor kinderen, jongeren volwassenen en senioren. Bij het vormen van een band wordt gelet op het speelniveau, leeftijd en of de bandleden bij elkaar passen.

Je eigen stijl
Onder leiding van een bandcoach werk aan je individuele skills, aan samenspelen en aan je performance. Samen met je bandleden bepaal je jullie stijl.

Optreden
Twee keer per jaar geef je een concert in poppodium Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals. De lestijden en -dagen zijn in overleg.

Praktisch
Door middel van een auditie bepalen we of je plaatsbaar bent in één van de bands. Dit is afhankelijk van je speelniveau, je gevoel voor ritme, en of er een band is waar je in past. Instromen gedurende het jaar kan ook.

Ruben van Hemmen

Han Hesselink

Harry van Lier

Bandcoach VRIJDAG Popbands

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik doe vooral mijn best om mijn passie en enthousiasme voor de popmuziek ook op te wekken in de leerlingen. Ik word erg blij wanneer ik zie dat een band die ik coach muzikaal als eenheid speelt en zichtbaar straalt tijdens het spelen van een nummer, zowel in de oefenruimte als tijdens een optreden!

Trots op!

Ik ben trots op de zichtbare en hoorbare vooruitgang (in iedere mate) die de bands die ik coach boeken bij het project VRIJDAG Popbands.

Favorieten

Ik ben erg fan van de popband 'Keane' uit Engeland. Naast dat ik vind dat de leadzanger van de band (Tom Chaplin) een geweldige stem heeft, vind ik de liedjes over het algemeen erg sterk in elkaar zitten en fantastisch eigen klinken. Om exact dezelfde redenen ben ik o.a. ook fan van de band 'Queen' en Singer/songwriter Paul Simon.

Opleiding

Noorderpoort 'Kunst Multimedia' (Studie Drums en Zang)

Docent Piano, Bandcoach VRIJDAG Popbands

"It don't mean a thing if it ain't got that swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik de grote variatie aan mensen die ik les mag geven, waaronder ook de leerlingen van Popschool Groningen. Het daagt me continue uit om voor hen het beste uit mezelf te halen. Tevreden ben ik als ik iemand help binnen zijn of haar mogelijkheden groei te realiseren. Wat ik elke keer weer mooi vind is als ik ‘het kwartje zie vallen’ bij een leerling. Ik zoek daar naar want dat geeft veel bevrediging plezier en motivatie.

Trots op!

Ik ben er trots op als ik van iemand een complete muzikant kan maken, dus meer dan noten spelen: luisteren, samenspelen, improviseren, muziek eigen maken. 

Favorieten

Bill Evans vanwege zijn natuurlijke inzet van harmonieën, Stan Getz vanwege zijn fantastische timing, zijn herkenbare geluid en melodische solo’s. Wat ik nu heel erg goed vind in de popmuziek is de ritmesectie van de Marco Borsatoband. En Peter Beets is een superpianist.

Opleiding 

Conservatorium Lichte Muziek Piano bij Addy Scheele en Johan Clement, afgestudeerd bij Henk Meutgeert.

Meer

Ik begeleid verschillende cabaretvoorstellingen, met Gabriëlle Glasbeek heb ik het liedjesprogramma High Teater. Sinds de oprichting ben ik pianist bij ouderenpopkoor Jong van Hart. Met psycholoog Alice Altink verzorg ik een therapeutische cursus rouwverwerking ‘Heel je Hart’. Verder speel ik gewoon veel en graag.

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld