Wereldvrouwenkoor 40+

Wereldvrouwenkoor 40+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 sep 2020 20:00 - 21:30 donderdag Sint Jansstraat 7 36 200,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Het repertoire komt uit alle windstreken. Zowel iets pittiger koorbewerkingen als simpele eenstemmige liederen. Het koor wordt afwisselend begeleid door verschillende muzikanten. Het Wereldvrouwenkoor bestaat uit ongeveer twintig vrouwen, vooral 40-plussers.

Het koor treedt enkele keren per jaar op.

Beginnende en gevorderde zangeressen zijn van harte welkom. Mits er plaats is kun je het hele jaar beginnen, maar bij voorkeur aan het begin van het nieuwe cursusjaar.

Leeftijd: 18 - 99 jaar

Djoeke de Boer

zang

Docent Koor 

"Zingen is goed voor iedereen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG is dat ik mensen aan het zingen kan krijgen en kan zien hoe mensen tijdens het zingen ontspannen. Dat is dan ook wat ik wil bereiken met mijn lessen, dat mensen met een blij en lekker gevoel naar huis gaan.

Trots op!

Ik ben het meest trots op de samenwerking tussen Lentis en VRIJDAG. Deze samenwerking maakt het mogelijk om mensen met een psychiatrische achtergrond zangles te geven. Ik doe dit nu al een aantal jaren en zo kan ik mijn baan bij de GGZ met de liefde voor muziek combineren.

Favorieten

Mijn muzikale smaak en belangstelling is heel breed. Licht, klassiek, wereldmuziek, improvisatie, koormuziek, levenslied, cabaret. Het allermooist vind ik Bach, Mozart en Debussy.

Opleiding

Ik heb Schoolmuziek gestudeerd aan het conservatorium in Groningen. Ook heb ik diverse cursussen op het gebied van muziektherapie en koordirectie.

Meer

Wanneer ik muziek hoor wil ik vaak dansen of meespelen op de piano. Improvisatie! Wordt er ergens muziek gemaakt, dan neem ik mijn kleine accordeon mee, en hoppa. Ik zing vaak Nederlandse liedjes, met groepen oudere en dementerende mensen in verzorgingstehuizen. Verder zing ik in het Noordelijk Vocaal Ensemble en bij Diletto Musicale.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld