Werken met fineer

Werken met fineer

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 dec 2021 09:30 - 12:00 vrijdag Walstraat 34 5 116,00

Fineren (inleggen) is het lijmen van een heel dun laagje hout op een andere ondergrond. Dat kan een losse plaat, een kist of zelfs – voor een gevorderde – een dashboard zijn.

In deze cursus maak je een begin met fineren, ga je oefenen en leer je wat er allemaal bij komt kijken. Ook kun je fineer op diverse manieren verlijmen. Je maakt je de techniek eigen en gaat aan de slag met een eigen ontwerp.

Door verschillende houtsoorten te gebruiken, of te spelen met de richting van de nerf, kun je uiteenlopende beelden creëren. Soms is het millimeterwerk, maar daarom niet minder uitdagend!

Basismaterialen zijn in de cursus inbegrepen. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Karin Elferink

Docent Meubelmaken

"De beelden in je hoofd vormgeven met je handen kan tot meer dan alleen een meubeltje leiden."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik heb een eigen bedrijf Opmaat waarbij ik een meer zakelijke manier van werken en meubelmaken heb. Lesgeven is voor mij heel leuk omdat ik samen met cursisten aan de slag ga met ontwerpen en uitvoeren. Het is inspirerend om vrij te kunnen ontwerpen en de kennis van je vak op een andere manier in te zetten en over te brengen. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als iedereen met een mooi eigen ontwerp afsluit dat ook echt uitgevoerd is, dat kan in de duur van een cursus, maar mag natuurlijk ook twee cursussen duren.

Trots op!

Ik ben trots op de trouwzaal die we met Opmaat hebben ontworpen in Drachten van de Gemeente Smallingerland. Wat betreft de cursisten ben ik altijd trots op de eigen ontwerpen die ze maken en uitvoeren tijdens de cursus.

Favorieten

Ik vind theatergezelschap Orkater heel inspirerend. Ze zijn op hun eigen manier heel Hollands, hun werk is heel kneuterig maar ook erg inspirerend, zowel qua vormgeving, toneeltechnisch en muziek. Amedeo Modigliani is een Italiaanse kunstschilder uit de eind 18e eeuw. Hij heeft een hele typische en eigenzinnige manier van schilderen, waarbij hij kleuren heel mooi en lang uitgerekt.

Opleiding

Meubelmaker opleiding Groningen, verder ben ik autodidact.

Meer

Naast het lesgeven heb ik een eigen bedrijf Opmaat. Daar maak ik zelf ontwerpen en doe ik de werkvoorbereiding, we hebben meubelmakers in dienst die de uitvoerende werkzaamheden doen. We werken voor de helft voor particulieren, de andere helft voor opdrachtgevers als musea waar we bijvoorbeeld de inrichting van info centra doen, voor artsenpraktijken en scholen. Zo hebben we net de inrichting van het nieuwe Alfa College verzorgd.

http://www.opmaat.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld