Wintervoorstelling.jpg Wintervoorstelling 1.JPG

Winterse familievoorstelling

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
19 sep 2019 16:30 - 18:30 donderdag Noorderbuitensingel 11 17 150,00 250,00

* Tickets voor de voorstellingen op 1 & 2 februari zijn nu verkrijgbaar! 👉 klik hier *

Deze route is voor iedereen toegankelijk! Je werkt van september tot en met februari aan een winterse familievoorstelling op locatie met de titel King Weer. Deze periode bestaat uit 17 repetities. Kinderen, jongeren én volwassenen maken ruimtelijk werk, theaterscènes en muziek onder leiding van beeldend kunstenaar Gert Sennema en theatermaker Gabriëlle Glasbeek. Dit leidt tot een wintervoorstelling die op zaterdag 1 en zondag 2 februari zal worden opgevoerd in onze locatie aan de Sint Jansstraat 7.

Het resultaat wordt een belevenis waarbij het publiek ogen en oren te kort komt. Spelers, muzikanten en beeldhouwers van alle leeftijden onderzoeken samen wat hen rustig of juist onrustig maakt. Verlangen we naar stilte of smachten we naar storm? Als je meedoet mag jij het zeggen!

Je kunt nu tickets bestellen voor King Weer voor de voorstellingen van 1 & 2 februari. 👉 klik hier!

Kies jij voor storm of stilte?

Storm en Stilte.jpg
bekijk
de video

Gert Sennema

Gabriëlle Glasbeek

Docent Beeldhouwen

"Natura artis magistra."

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn grootse plezier in het lesgeven is dat ik mensen dingen wil laten ontdekken en ze leren uitdrukking te geven aan wat ze maken. Als docent wil ik niet alleen vak- en technische kennis overbrengen op cursisten maar ook de inhoudelijke kennis. Dat doe ik door te spiegelen aan de kunstgeschiedenis. We constateren bijvoorbeeld wat er in een bepaalde tijd veranderd is.

Daarnaast probeer ik nieuwe dingen met de cursisten te doen en niet te lang stil te staan bij wat men als ‘kunde’ ervaart, maar daar ook over heen te gaan. Wat ik graag wil bereiken bij cursisten is zelfstandigheid, dat ze een eigen vorm in het werk en de materie vinden. Dat men zijn of haar eigen temperament ontdekt.

Trots op!

Een fijne constatering vind ik als docent dat mijn eigen werk en het werk van cursisten elkaar ontmoet. Dat je het idee hebt dat het echt dichtbij is wat je doet. Dat ligt in elkaars verlengde.

Favorieten

Ik heb een brede interesse. Van bijvoorbeeld Michelangelo tot Henk Vis. Charles Taylor wil ik ook graag noemen. Een voedingsbodem waar al mijn dingen op rusten.

Opleiding

Ik heb de Ubbo Emmius Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid afgerond. Daarna de A.B.K. Minerva , 1e graad Handvaardigheid.

Meer

Ik ben ook docent beeldhouwen aan de Klassieke Academie. Verder ben ik theatermaker, muzikant en tekstschrijver.

http://gertsennema.nl/

Speldocent

"Iedereen kan zingen en spelen, het feestje maak je samen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om de juiste snaar te vinden. Kinderen en volwassenen de uitdaging én de veiligheid bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien. Ik ben tevreden als spelers trots zijn en plezier beleven. Als ze verrast worden door zichzelf; nieuwe dingen ontdekken, een andere ‘taal’ erbij krijgen om zichzelf te uiten. 

Trots op!

Met mijn collega Wim Lever maak ik op de muziekschool jaarlijks in zeven weken een voorstelling. Met zo’n veertig kinderen die allemaal een rol hebben, iets zingen en/of een instrument spelen (solo of in een orkest) maak ik samen het verhaal. Vlak voor de uitvoering denk ik elk jaar weer dat het dit keer echt niet gaat lukken. Tijdens de voorstelling valt toch altijd weer alles op zijn plek. De concertzaal, de ouders en het moment waarop alles samen komt. Voor alle kinderen een geweldige ervaring! Daarnaast ben ik trots op Vrouw Holland. Al meer dan 15 jaar toeren we langs de Nederlandse theaters. We maken inmiddels ons achtste programma en er valt nog steeds zoveel te lachen en uit te zoeken met elkaar. 

Favorieten

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende stukken en makers, het is maar wat toevallig op mijn pad komt. Kommil Foo, De Kopergietery, Wende Snijders maar ook Club Guy&Roni en het NNT.

Opleiding

Creatieve therapie/dramatherapie Amersfoort.

Meer

Naast Vrouw Holland heb ik een aantal regies gedaan (Flauwe Cult, Vals Alarm) en geef ik dramatherapie en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen binnen het speciaal onderwijs. Daarnaast werk ik als speldocent o.a. op MBO Noorderpoort en het Zernike college. Ook ga ik met jongerentheatergezelschap De Steeg langs MBO en VMBO scholen met een voorstelling over o.a. pesten. Het is mijn taak om de leerlingen zover te krijgen om ‘in te springen’. Verder heb ik een eigen theatershowtje waarbij ik van een high tea, High Theatre maak. Het is een kleine solo voorstelling, begeleid door gitaar/contrabas met bestaande en eigen liedjes over thee en booze. Grappige interacties met het publiek maken dat ik ter plekke het ‘thee-verleden’ van het publiek kan bezingen.

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag theater maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld