Workshop (Band)posters ontwerpen

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
29 nov 2020 13:00 - 16:00 Walstraat 34 1 35,00

Vanaf de jaren '90 is Willem Kolvoort één van Vera's vaste postermakers. Inmiddels heeft hij er al meer dan 500 gemaakt. Heb jij een band, theatergroep of optreden en wil je ook leren hoe je zo'n mooie poster ontwerpt? Schrijf je dan nu in voor deze workshop!

In deze workshop grafiek ga je een poster maken vanuit een specifieke techniek, waarmee Willem al jaren zelf posters ontwerpt. Je gaat werken vanuit kleine schetsen, waarbij je de beste schets gaat overzetten op een sheet welke is vol geïnkt met Oost-Indische inkt. Een zwart velletje dus. Met een stanleymes ga je de tekening tevoorschijn krassen, je werkt dus van donker naar licht.

Deze sheet vormt vaak de basis voor een zeefdruk, maar kun je ook ouderwets door middel van een kopieermachine reproduceren, een oplage maken dus! Dit laatste doen wij vandaag.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Willem Kolvoort

Gastdocent Grafiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG lijkt mij om de cursisten mee te nemen in mijn manier van werken. Tevreden ben ik als ze, naast het leren van de techniek, er ook plezier aan beleven. :-)

Trots op!

Ik ben trots op de uitgave 'Where the Candybeetle dwells...', een muziek en art-project waarbij ik een 11-tal bands een nieuw nummer heb laten maken naar aanleiding van een serie tekeningen die samen een beeldverhaal vormen. Boek inclusief vinyl LP (Uitgeverij Philip Elchers).

Favorieten

Jeroen Bosch en Pieter Breughel, onder andere vanwege de gekke figuren die ze gebruikten.

Opleiding

Academie Minerva

https://willemkolvoort.nl/

 

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld