Bandposters ontwerpen

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 mei 2022 11.00 - 15.00 zondag Walstraat 34 1 48,00

Wil jij ook meedoen aan deze workshop? Meld je dan snel aan via deze link.

Al sinds de jaren '90 is Willem Kolvoort één van Vera's vaste postermakers. Inmiddels heeft hij er al meer dan 500 gemaakt. Wil je ook leren hoe je zo'n mooie poster ontwerpt? 

In deze workshop grafiek ga je een poster maken vanuit de specifieke techniek waarmee Willem al jaren zelf posters ontwerpt. Je werkt vanuit kleine schetsen, waarbij je de beste schets gaat overzetten op een sheet vol met Oost-Indische inkt. Een zwart velletje dus. Met een stanleymes kras je de tekening tevoorschijn, je werkt dus van donker naar licht. De sheet vormt vaak de basis voor een zeefdruk, maar kun je ook ouderwets door middel van een kopieermachine reproduceren, een oplage maken dus! Dit laatste doen wij in deze eendaagse workshop.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek, zoals bij textiel of keramiek? Dan zijn onze eendaagse workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Foto: Sander van der Bij

Willem Kolvoort

Willem Kolvoort is een van de vaste postermakers van Vera. Al ruim dertig jaar maakt hij voor het poppodium zijn karakteristieke, fantasievolle, humoristische zeefdrukken. Hij neemt zijn cursisten graag mee in zijn manier van werken en hoopt dat ze er veel plezier aan beleven.

Meer weten over Willem en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld