Beeldhouwen in gaas.jpg

Workshop: Beeldhouwen met gaas, papier en karton

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 sep 2019 10:00 - 15:30 woensdag Walstraat 34 1 62,00

Je gaat deze dag heerlijk vrij experimenteren met materialen en aan het eind van de dag heb je een uniek beeld wat je niet van te voren had kunnen bedenken. We beginnen droog met gaas, papier en tape en maken vrije vormen. Daarna gaan we deze vormen bewerken met papierklei, karton en lijm. Denk aan de beelden van Maartje Korstanje. De basistechnieken en handelingen zijn gelijk maar je geeft je eigen draai en invulling aan je beeld. Je beeld moet eerst drogen en dit haal je later op.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. De allereerste VRIJDAG Kort van dit seizoen is van 3 tot en met 5 september, kom kennismaken!

Sandra Vermanen

Docent Kinder- en Jongerenwerkplaats 

"Dwalen en spelen in een wereld vol mogelijkheden!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het allerleukste in het lesgeven is dat ik mijn passie deel voor beelden maken in het twee en driedimensionale vlak en dat ik net zo veel leer van mijn cursisten als zij van mij. Een heerlijk eindeloos inspirerend proces van ontdekken, kijken, maken en delen met elkaar. En of ze nou piep zijn of al bijna met pensioen, het zo samen ontdekken is een rijkdom. Het overbrengen van eigen ervaringen en deze omzetten in beeld blijft fascineren. En belangrijk vind ik ook dat mensen trots zijn dat ze op hun eigen niveau zichzelf verassen, ze nieuwe ontdekkingen doen, anders kijken en zich door ontwikkelen.

Trots op!

Het opzetten en omvormen met Frank Straatman van de opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV). Ook de projecten vanaf 2014 zoals de Droomwolkentoren op Noorderzon met de kindervakgroep geeft voldoening. Of een goede voorbereiding met de jongeren als ze meedoen met deKunstbende (en ook nog winnen!) of belangeloos werk maken voor de kinderen die met kerst in het UMCG moeten liggen en doodziek zijn. Maar ook heel kleine succesjes als bijvoorbeeld een jong kind helemaal gelukkig en moe haar werk laat zien aan haar moeder en nog even terug rent voor een knuffel als dank. Eigenlijk maakt het niet uit of de projecten groot zijn of klein, als je kinderen, jongeren en volwassenen kunt raken met je werk, met je begeleiding wat is er dan mooier in dit vak?

Favorieten

Zo veel maar als ik dan toch een paar moet noemen: Beatrice Milhazes blijft me boeien door haar composities en kleurgebruik. Maar ook een pindakaasvloer van Wim T Schippers omdat hij gewoon dat gekke idee moet doen en uitproberen. Het vrijheidsbeeld van die Frank Straatman heeft gemaakt is raak en laat zo goed de twijfel zien maar dat dat ook een kadootje is. Toon Tellegen met zijn prachtige verhalen van eekhoorn en mier en andere dieren, een feest om te lezen en te gebruiken als inspiratiebron in lessen. Kyteman omdat hij blijft zoeken naar meer, anders en David Bowie held vanaf mijn jeugd en zo kan ik nog wel even door...

Opleiding

Ik heb op de Kunst Academie Minerva in Groningen de richting autonoom gedaan (1995) en in 2003 de opleiding Beroepskunstenaar in de Klas afgerond. Ik gaf al eerder op de Academie les en samen met de BIK opleiding zo enthousiast geworden voor het overbrengen van mijn passie dat ik de 1egraads docent beeldende vorming aan de Fontys Hogeschool in Tilburg in 2004 heb behaald.

Meer

Ik ben kunstenaar en docent in de kinder -en jongerenwerkplaats en docent voor de opleiding creatieve handvaardigheid (CHV) Buiten VRIJDAG verzorg ik ook beeldende projecten met veel verschillende materialen in het gewoon en speciaal Lager -en Voortgezet Onderwijs. Tevens werk ik als docent beeldende vorming in het MBO afdeling Onderwijsassistenten (OA) op het Alfacollege in de stad.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld