Workshop Glas: Van klei tot glazen beeld

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 nov 2021 10:00 - 15:30 zondag Walstraat 34 1 80,00

Glas is een fascinerend en inspirerend materiaal. Het is glad, warm, ruw, scherp, beschermend en gevaarlijk. In deze eendaagse workshop kun je aan het werk met dit veelzijdige materiaal. 

Ontdek hoe je een beeld van glas kunt maken. Met klei gaan we eerst een object of reliëf modelleren. Op een manier die op bronsgieten lijkt, maak je aansluitend een gietmal van gips die later met glas gevuld wordt. Het glas ga je zelf uitzoeken, klein snijden en schoonmaken. 

Na de workshop worden de objecten gesmolten en deze kun je op een later tijdstip ophalen en zo nodig nabewerken. We werken met helder glas, werken met gekleurd glas kan tegen een meerprijs. 

Korte workshops 

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee? 

Jakobine von Dömming

Jakobine von Dömming

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld