Workshop: Grote planten drukken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 okt 2021 10:00 - 15:30 zondag Walstraat 34 1 62,00

Houd jij van groen, van bloembladeren, bladnerf en stampers of stekels? En vind je het leuk om met natuurlijke patronen en details aan de slag te gaan? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Je gaat aan het werk met (gedroogde) planten, bladeren en bloemen, en gebruikt daarbij (druk)inkt, papier en drukpersen. Daarbij krijg je uitleg over de verschillende grafische technieken (hoogdruk, materiaaldruk en diepdruk) en hoe je deze kunt combineren met elkaar. Je kunt ook eigen tekeningen, vormen en schetsen aan de afdrukken toevoegen.

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners en gevorderden.

Benodigdheden 

Verzamel zelf vooraf een aantal bladeren, stengels, sprieten en neem deze mee. Er is ook al wat plantenmateriaal aanwezig in de workshopruimte.  

Korte workshops 

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek? Dan zijn onze ééndaagse workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee? 

Pol Taverne

Pol Taverne besteedt in haar lessen veel aandacht aan kunstgeschiedenis en laat veel voorbeelden zien van relevante kunstenaars. Ze geeft les op een ontdekkende manier; ze laat haar cursisten gewoon beginnen en als ze tegen moeilijkheden aanlopen reikt ze de tools aan om ze op te lossen.

Meer weten over Pol en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld