Henny Zikken - Shibori.jpg
Workshop: Indigo verven i.c.m. Shibori

In deze workshop leer je hoe je een indigo vat maakt en experimenteren we met de Shibori-techniek. Het verven met natuurlijk blauw indigo is net toveren. Het is fascinerend om te zien hoe de stof groen uit het verfbad komt en dan tot blauw kleurt. En om het nog spannender te maken, gaan we het indigo verven combineren met Shibori.

Shibori is een eeuwenoude Japanse (tie-dye) verftechniek waarmee je verschillende patronen in textiel kunt maken. Dit doe je door een stuk stof op een bepaalde manier te vouwen, zodat sommige delen van de stof met blauwe verf worden bedekt en andere delen wit blijven. Door plooien, persen, inbinden kunnen er prachtige patronen in de stof ontstaan.

Indigo verven kan op stoffen van katoen, linnen, wol, zijde.

Korte workshop

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld