keramiek-1s.jpg

Workshop keramiek: Zomer draai driedaagse 1

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 sep 2019 10:00 - 15:30 dinsdag Walstraat 34 1 67,00

Tijdens de zomer draai driedaagse kun jij je onderdompelen in de technieken van het draaien op de draaischijf.

Alle basistechnieken van het draaien komen aan bod; het centreren, openen van de vorm, bodem zetten en de vorm omhoog halen. Als je dat onder de knie hebt, kun je verder met bolle vormen, kommen, platte vormen op een gipsplaat of een pot met deksel. Je kunt meerdere vormen stapelen en verder uitdraaien, een mast draaien en vormen met een smalle hals draaien. Ook leer je het afdraaien van je vorm in mallen, de Giffin Grip en het vastzetten met klei.

Het leukste is om je voor de hele workshop van drie dagen in te schrijven, je kunt dan meerdere (gelijke) kommen en/of kopjes draaien. Voor de snelle of gevorderde leerling is bijvoorbeeld een pot met deksel of een theepot mogelijk. Inschrijven voor een enkele dag is ook mogelijk. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich aanmelden.

Susan van Straten

Docent Keramiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG vind ik prettig door de samenwerking met cursisten en collega’s met kunst en ambacht als gemeenschappelijke passie. In de cursus ontwikkel ik samen met mijn collega Liesbeth Kamp nieuwe lesprogramma’s. Tijdens de cursus begeleid ik de deelnemers om steeds een stap verder te komen in hun eigen werk. Als cursist krijg je daardoor veel persoonlijke aandacht. Je leert anders te kijken. Ook de extra’s in de cursus vind ik van belang. Een excursie organiseren of een masterclass van een kunstenaar aanbieden. Blijven vernieuwen vind ik een belangrijk punt.

Trots op!

In het lesgeven kan ik trots worden wanneer er in het lokaal een fijne werksfeer heerst, cursisten elkaar helpen en een cursist vol verbazing en verwondering kan kijken naar een eigen werkstuk of dat van iemand anders. Het mooie van les krijgen is dat je eigenlijk nog niets hoeft te kunnen. Je gaat het leren.

Favorieten

Kunstenaars, designers en keramisten die mij inspireren zijn bijvoorbeeld Anish Kapoor, Andy Goldworthy, Marlene Dumas, Hella Jongerius, Tony Cragg en Tjok Dessauvage. Een jong talent als Daan Roosegaarde kan ik bewonderen om zijn veelzijdigheid; pionier én uitvinder én kunstenaar. Ook heel blij word ik om te kijken naar een ambachtsman of -vrouw die vakwerk aflevert.

Opleiding

HBO Logopedie, Ambachtelijke opleiding Keramische Technieken te Gouda, Didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars te Amsterdam.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG verzorg ik een cursus keramiek voor ‘Beeldrijk” te Assen op woensdagavond.In Groningen geef ik Minerva studenten basislessen keramiek en verzorg ik workshops, zoals workshops zilverklei, draaien op de draaischijf, werken met aluminiumcement, draadfiguren. Als beeldend kunstenaar maak ik werk in opdracht.

https://www.susanvanstraten.nl/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld