Workshop: Landschap zonder kwast

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 nov 2021 10:00 - 15:30 zondag Walstraat 34 1 70,00

Kun je schilderen zonder kwast? Hoe dat er uit ziet? Ontdek het bij deze eendaagse workshop.

Wanneer je een landschap ziet kun je deze in vlakken opdelen; de lucht, de grond en alles wat daartussen staat. Om de ruimte en het licht te schilderen, is het goed mengen van een paar kleuren het belangrijkste. 

In deze workshop leer je hoe je stap voor stap naar de juiste kleuren werkt. Je mengt en schildert met een paletmesje.  Je werkt met olieverf op karton (15x20cm). Afsluitend bekijken en bespreken we elkaars werk.

Bij goed weer trekken we eropuit, om de eenvoud van land en lucht vast te leggen in olieverf. Bij slechter weer werken we binnen.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek? Dan zijn onze ééndaagse workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee? 

Renze Dijkema

Fotografiedocent Renze Dijkema helpt zijn cursisten om hun blik en belevingswereld te verbreden. Hij wisselt graag van gedachten met zijn cursisten over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Meer weten over Renze en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld