workshop-objecten-zilverklei.jpg

Workshop: Object of sieraad van zilverklei

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
23 mrt 2019 10:00 - 14:30 zaterdag Walstraat 34 1 80,00

Zilverklei is een zachte massa die bestaat uit 99% zilver en 1% bindmiddel. Het materiaal is geschikt om als klei mee te vormen. Behalve een kleimassa is er ook een spuitmassa van zilverklei. Hiermee is het mogelijk om holle vormen te maken en ook versieringen aan te brengen op bijvoorbeeld een van zilverklei gevormde ring, amulet of kraal.

In de workshop werken we met 10 gram zilverklei en 5 gram spuitpasta. Hiermee kun je een vijftal kralen maken of een ring en kraal of een broche of amulet.

Na het vormen van het werkstukje en de afwerking ervan wordt het werk gebakken op circa 800° C. Vervolgens wordt het werk gepolijst en zo nodig nog gevijld en gepoetst met metaalpoets of gezwart met zwavellever. Je gaat met een mooi sieraad naar huis!

De workshop is inclusief materiaalkosten.

Korte workshop

Wil je ook aan de slag bij VRIJDAG, maar heb je doordeweeks een volle agenda? Of smaakt de cursus die je al volgt naar meer? Dan is deze korte workshop in het weekend iets voor jou!

Susan van Straten

Docent Keramiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG vind ik prettig door de samenwerking met cursisten en collega’s met kunst en ambacht als gemeenschappelijke passie. In de cursus ontwikkel ik samen met mijn collega Liesbeth Kamp nieuwe lesprogramma’s. Tijdens de cursus begeleid ik de deelnemers om steeds een stap verder te komen in hun eigen werk. Als cursist krijg je daardoor veel persoonlijke aandacht. Je leert anders te kijken. Ook de extra’s in de cursus vind ik van belang. Een excursie organiseren of een masterclass van een kunstenaar aanbieden. Blijven vernieuwen vind ik een belangrijk punt.

Trots op!

In het lesgeven kan ik trots worden wanneer er in het lokaal een fijne werksfeer heerst, cursisten elkaar helpen en een cursist vol verbazing en verwondering kan kijken naar een eigen werkstuk of dat van iemand anders. Het mooie van les krijgen is dat je eigenlijk nog niets hoeft te kunnen. Je gaat het leren.

Favorieten

Kunstenaars, designers en keramisten die mij inspireren zijn bijvoorbeeld Anish Kapoor, Andy Goldworthy, Marlene Dumas, Hella Jongerius, Tony Cragg en Tjok Dessauvage. Een jong talent als Daan Roosegaarde kan ik bewonderen om zijn veelzijdigheid; pionier én uitvinder én kunstenaar. Ook heel blij word ik om te kijken naar een ambachtsman of -vrouw die vakwerk aflevert.

Opleiding

HBO Logopedie, Ambachtelijke opleiding Keramische Technieken te Gouda, Didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars te Amsterdam.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG verzorg ik een cursus keramiek voor ‘Beeldrijk” te Assen op woensdagavond.In Groningen geef ik Minerva studenten basislessen keramiek en verzorg ik workshops, zoals workshops zilverklei, draaien op de draaischijf, werken met aluminiumcement, draadfiguren. Als beeldend kunstenaar maak ik werk in opdracht.

https://www.susanvanstraten.nl/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld