Portret tekenen op groot formaat.jpg

Workshop: Portret tekenen op groot formaat

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 sep 2019 10:00 - 15:30 woensdag Walstraat 34 1

Tijdens deze korte workshop ga je op groot formaat (ongeveer 150 x 200 cm) een portret tekenen met houtskool. Je neemt voor de cursus een goede scherpe foto van jezelf, een vriend of vriendin of van een van je helden mee. Met behulp van een beamer zetten we eerst een schets op. Daarna ga je aan de slag om de karakteristieken van de persoon en het licht weer te geven. Tijdens de cursus is er papier, houtskool en een beamer aanwezig. Ook krijg je een korte introductie in de schema's die handig zijn bij het tekenen van portretten.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. De allereerste VRIJDAG Kort van dit seizoen is van 3 tot en met 5 september, kom kennismaken!

Bart Nijstad

Docent Tekenen en Illustratie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met andere mensen. Op het moment geef ik met groot plezier les op Minerva. Vaak denken mensen dat ze niet kunnen tekenen. Ik hoop dat ik na het afronden van de cursus deze angst in ieder geval heb weggenomen.

Trots op!

Een groot deel van mijn werk is realistisch, maar sinds een aantal jaren probeer ik elke dag een snelle tekening te maken. Dit project heet Alone at Home. Ik heb nu ruim 500 tekeningen en ben er trots op dat ik in deze serie 'lelijke' tekeningen durf te laten zien.

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn o.a. René Magritte, David Hockney en Aleksandra Waliszewska. Hockney waardeer ik om zijn kleurgebruik en meesterschap. Magritte en Waliszewska om hun symboliek en fantasie.

Opleiding

Academie Minerva Groningen

http://bartnijstad.com/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld