Workshop natuurkunst en zandtekenen.JPG

Workshop Stenen, bladeren, zand: natuurlijk kunst

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 nov 2019 10:00 - 15:30 zaterdag Walstraat 34 1 62,00

In de tuin van onze locatie aan de Walstraat 34, maken we een kunstwerk met pure, natuurlijke materialen, zoals bladeren, bessen en takken en verschillende soorten zand en stenen in meerdere kleuren.

We laten ons inspireren door bijzondere vormen uit de natuur, denk aan grillige landschapspatronen of ook geometrische vormen. Hierbij wordt veelal gewerkt volgens oeroude technieken die in verschillende culturen zijn toegepast.

's Morgens beginnen we met kleinere individuele werken. ’s Middags gaan we buiten met elkaar aan de slag om een gezamenlijk natuurkunstwerk te maken. We maken de buitenruimte aan de Walstraat tot een plek waar de pracht van de natuur, klein of groot, opnieuw wordt uitgelicht.

Bij eventueel slecht weer zorgen wij voor een ruimte waar we naar uit kunnen wijken.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Hilda Top

Docent Beeldend, Kinderwerkplaats

"Ontdek, beleef en verwonder!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Samen met Anja Lofvers doe ik de kindercursus op zaterdag. Het is een gezellige groep met enthousiaste kinderen. We werken met veel verschillende technieken en we verzinnen telkens weer iets nieuws. Het leuke van een cursus is dat kinderen er langere tijd op zitten, 8 of 16 lessen, soms zelfs jarenlang. Zo kun je ze langer écht volgen in hun ontwikkeling en hun creatieve proces. Ik vind het belangrijk dat kinderen creatief leren denken, ik wil graag dat ze experimenteren, kijken en ontdekken, beleven en zich verwonderen.

Trots op!

De ‘lichtengelen’ die Anja en ik in de kindercursus hebben ontwikkeld, is nu een workshop die met succes iedere kerst terugkeert in ‘NAAM'. Bijzonder aan de lichtengelen is het leren van nieuwe technieken met een betoverende engel als resultaat. Ook ben ik trots op projecten als ‘Zandtekeningen’ of ‘Suikerkleden’. Dit zijn grote tekeningen van zand of suiker op de grond, geïnspireerd op zandtekeningen in verschillende culturen over de wereld. Het zijn projecten waar een grote groep kan samenwerken met een bijzonder eindresultaat. Tenslotte ben ik blij met workshops bij ‘Into the great wide open’ op Vlieland en andere festivals en ook met workshops bij een groot project als Mythe van de natuur.

Favorieten

Mijn inspiratiebronnen zijn:
- De natuur; vormen, processen, materie 
- De kunst, bijvoorbeeld land art 
- Niet-westerse culturen

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva, afstudeerrichting tekenen en schilderen. Ook heb ik de BIK-opleiding (beroepskunstenaars in de klas) en de HBO-J afgerond.

Meer

Ik geef veel workshops op scholen en instellingen (alle leeftijden). Ik werk in mijn atelier, waarbij licht en ruimte belangrijke thema's zijn. Verder werk ik in mijn buitenatelier: de natuur.

https://www.hildatop.nl/

Volwassenen (prijs per seizoen)

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld