Renske Zijlstra - Stop-motion voor kinderen1.jpg Renske Zijlstra - Stop-motion voor kinderen2.jpg

Workshop Stop-motion voor kinderen 8+

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
29 nov 2020 13:00 - 16:00 zondag Walstraat 34 1 21,00

Stop-motion is de basis van een animatiefilm en stelt je in staat alles, maar dan ook echt álles, tot leven te wekken... Nieuwsgierig? Kom dan je eigen stop-motion filmpje maken!

Beeldje voor beeldje ga je met behulp van een iPad aan de slag. Je leert simpele basistechnieken en trucjes en zet deze gelijk in voor een fantastisch magisch avontuur waarin we alles laten bewegen!

iPads zijn aanwezig, voor kinderen van 8-13 jaar.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Renske Zijlstra

Docent Vrije inloop

"Wees absoluut fantastisch nieuwsgierig naar alles om je heen! Onze omgeving waarin wij elke dag zijn, rondlopen, fietsen, kijken, luisteren, voelen, denken, proeven is een schatkist aan materiaal om eigen ideeën te laten bloeien en om te vormen tot een uniek kunstwerk."

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat mij het leukste lijkt aan het lesgeven bij VRIJDAG is de expeditie die we samen met alle deelnemers van de Vrije inloop gaan ondernemen. Samen ideeën, materialen, kunst, technieken, verhalen verkennen, delen en ontwikkelen vind ik een feest. Mijn doel als kunsteducatie-docent is dat kinderen zich uitgenodigd voelen om zich creatief te uiten.

Trots op!

Kunsteducatie is een prachtig middel om een diversiteit aan vaardigheden in jezelf te verkennen. Het vormt je, het ontwikkelt je en geeft richting aan wie je wilt zijn. En bovenal plezier in maken. Ik heb vele mooie projecten mogen ondernemen waarbij ik de kracht van kunsteducatie heb gezien. Trots om hier onderdeel van te zijn.

Favorieten

De volgende kunstenaars inspireren mij: Giuseppe Penone (Arte Povera) vanwege zijn werken die nauw verbonden zijn met de natuur. Vooral zijn werk Breath of Leaves (adem van bladeren) uit 1997 spreekt mij in het bijzonder aan door de inzet van een simpele hoop bladeren en Penone zelf die er middenin ligt en met zijn eigen adem de blaadjes laat bewegen en er een vorm in de bladerhoop ontstaat. Resultaat is een krachtig werk. Yin Xiuzhen maakt installaties en gebruikt veel materiaal uit de daagse omgeving om haar kunst een extra betekenis te geven. Yayoi Kusama gebruikt haar hele carrière al de vorm bol, ronding, cirkel. Het mooie vind ik dat zij haar eigen vorm, interesse en fascinatie zo sterk omarmt. Ook ik vind deze vorm fantastisch. Daarbij inspireren mij diverse andere vormen van kunst, zoals stop-motion animatie (bijvoorbeeld PES, Buurman en Buurman en Blublu studios).

Opleiding

Hanzehogeschool (Minerva) Groningen, Autonoom Beeldende Kunst en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Meer

Naast VRIJDAG werk ik in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornis. Ook geef ik met mijn bedrijf Animuis workshops op het gebied van stop-motion animatie op scholen. En heel soms heb ik tijd om zelf iets te maken als beeldend kunstenaar.

http://animuis.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld