Tekenen: werken met inkt en vlekken

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 mei 2022 10.00 - 15.30 zondag Walstraat 34 1 62,00

Deze workshop is helaas uitverkocht! Bekijk de andere workshops op 1 mei.

Inkt in een fantastisch materiaal om mee te werken. Met een vel papier, een potje inkt en pen of penseel kun je van start. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Van abstract tot heel precies, van dromerig tot speels.

In deze workshop gaan we op een speelse manier een aantal verschillende technieken verkennen: het lijntekenen met een kroontjespen, Aziatisch geïnspireerd tekenen met een groot penseel, vanuit vlekken zoeken naar een beeld en van licht naar donker werken van een foto. Uiteindelijk combineer jij deze technieken in een werk dat bij jou past!

Voor gastdocent Jelte van Lente was tekenen zijn first love, het is een basis waaruit ook zijn films en animaties voortvloeien. Inspiratie put hij uit cartoonisten en illustratoren uit begin vorige eeuw, maar ook het traditionele Chinees Schilderen, geleerd aan de academie in Hangzou, China, heeft zijn werk sterk beïnvloed.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek, zoals bij textiel of keramiek? Dan zijn onze eendaagse workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Jelte van Lente

Voor Jelte van Lente was tekenen zijn first love, het is een basis waaruit ook zijn films en animaties voortvloeien.

Meer weten over Jelte en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld