1.jpg (1) 2.jpg (1)

Workshop: Zeefdrukken op stof

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 nov 2019 10:00 - 15:30 zaterdag Walstraat 34 1 70,00

In deze korte workshop gaan we zeefdrukken op stof. Denk hierbij aan tasjes, t-shirts, linnengoed of andere kleding (katoen). Van alles is mogelijk!

We gaan tijdens de workshop aan de slag met het maken van een eigen ontwerp, wat is er mogelijk met zeefdruk en waar moet je op letten? Je maakt kennis met het belichtingsproces en er is ruimte om te experimenteren met kleuren, technieken en stoffen. Proeflappen zijn aanwezig maar het is natuurlijk leuk als je zelf iets meeneemt om te bedrukken.

Korte workshops

Heb je geen tijd voor een cursus? Wil je een keer sfeer komen proeven? Of zoek je juist verdieping in een specifieke techniek bij textiel of keramiek? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. VRIJDAG Kort is er voor iedereen: voor beginner en gevorderde. Doe je mee?

Willemijn Overmars

Docent Zeefdrukken

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat hier jong en oud, allen met hun eigen verschillende achtergrond, bij elkaar komen. Met veel enthousiasme deel ik graag mijn ervaringen, kennis en de liefde voor de techniek. Ik vind het belangrijk om vanuit het individu te werken. Waar liggen je interesses, uitdagingen, op welke manier kan je verder experimenteren? Geduld en aandacht voor het proces zijn erg belangrijk bij het zeefdrukken. Je bent er niet in één les, en dat hoeft ook niet. Dat probeer ik mee te geven.

Trots op!

Trots ben ik wanneer cursisten blij en verrast zijn van wat ze in de cursus hebben gemaakt en geleerd, en aan het eind van de cursus nog lang niet klaar zijn met de techniek en hier nog veel meer interesse voor hebben ontwikkeld. In mijn eigen werk ben ik trots op een aantal muurschilderingen, wanneer opdrachtgevers blij zijn met het ontwerp wat ik voor hen heb ontworpen, en ik mensen met plezier mijn bedrukte kleding zie dragen.

Favorieten

Inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven, en kan in alles zitten, maar ik kijk graag naar de jaren 60, de Jugendstil, Pop Art en de zeefdrukken van Andy Warhol. Kunstenaars die ik bewonder om hun werk, kracht, speelsheid of kleurgebruik, zijn Niki de Saint Phalle, Marte Röling, Frida Kahlo, Ernst Haeckel en Henri Rousseau.

Opleiding

Academie Artemis

Meer

Naast mijn werk bij VRIJDAG, werk ik als freelance illustrator. Ik teken en schilder in opdracht, maar werk ook graag aan vrije opdrachten. Zeefdrukken doe ik vanuit mijn eigen werkplaats, waar ik mijn tekeningen druk op kleding, kaarten en posters. In de zomer gebeurt dit geregeld vanuit een bus, dan druk ik live op festivals op kleding van bezoekers.

http://www.willemijnswerk.nl/

Volwassenen (prijs per seizoen)

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld